Θολό το τοπίο για το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης- Καθοριστική η σημερινή συνάντηση με το κουαρτέτο

09:40 26/4/2016 - Πηγή: iPop

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί το αν θα γίνει ή όχι τελικά Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη. Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου οι πιθανότητες για την πραγματοποίηση του έχουν μειωθεί ορατά, ενώ πολλά είναι τα σενάρια τα οποία δεν θέλουν τους εκπροσώπους των δανειστών να δέχονται την νέα πρόταση την ελληνικής Κυβέρνησης.

Να θυμίσουμε πως η Κομισιόν μέσω εκπροσώπου της επισήμανε πως η διεξαγωγή Eurogroup αποτελεί αποκλειστικά απόφαση του Γ. Ντάισελμπλουμ.

Καμία πρόοδος στις συναντήσει της Δευτέρας:

Από

τις συναντήσεις του ελληνικού επιτελείο με το Κουαρτέτο την Δευτέρα δεν βγήκε λευκός καπνός σχετικά με τη διεξαγωγή συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών. Έτσι το σενάριο για Eurogroup την Μ. Πέμπτη απομακρύνεται όλο και περισσότερο σαν ιδέα.

Επί ποδός η Κυβέρνηση:

Την Μεγάλη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν διαρκείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και μίνι υπουργικό στο οποίο συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και άλλοι υπουργοί, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Φίλης.

Το παρών έδωσε και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος αλλά και άλλοι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Σήμερα κρίνονται όλα:

Η Κυβέρνηση αναμένει την Μεγάλη Τρίτη να λάβει απαντήσεις από το Κουαρτέτο σχετικά με τα όσα γνωστοποίησε την Μ. Δευτέρα η ελληνική πλευρά, ενώ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο τι θα γίνει δεκτό αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν την Κυβέρνηση να έκανε πρόταση για αφορολόγητο στα 8.900 ευρώ – όριο δηλαδή που έχουν θέσει οι δανειστές- με προσαύξηση 100 ευρώ για κάθε παιδί.

Συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια:

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να έχει σημειωθεί συμφωνία σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, με την Κυβέρνηση να έχει κάνει ένα βήμα πίσω σχετικά με την πώλησή τους σε ξένα funds.

Πληροφορίες λένε πως ο Γ.Σταθάκης δέχθηκε ενάμισι χρόνο παράταση για την πώλησή τους, αντί για τα τρία χρόνια που ζητούσε αρχικά.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι, αφού επιλυθεί το ζήτημα με τη νομική μορφή του προληπτικού πακέτου μέτρων, θα πρέπει να βρεθούν και τα μέτρα που θα περιλαμβάνει.

Ο στόχος της Κυβέρνησης:

Πάντως στόχος της Κυβέρνησης είναι να εστιάσει σε εισπρακτικά μέτρα προκειμένου ν’ αποφύγει περαιτέρω περικοπές σε συντάξεις, δαπάνες και μισθούς.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Θολό το τοπίο για το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης- Καθοριστική η σημερινή συνάντηση με το κουαρτέτο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα