Όλα τα αποθεματικά στην ΤτΕ

08:03 26/4/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχίζεται το σάρωμα των αποθεματικών, με το ταμείο της Βουλής και το Ταμείο Νομικών να είναι τα δύο τελευταία παραδείγματα μεταφοράς χρημάτων στην ΤτΕ έπειτα από έκκληση της Κυβέρνησης.

Η ιστορία με τα αποθεματικά όμως ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη όταν αρχικά ζητήθηκε από τα νοσοκομεία να μεταφέρουν τα αποθεματικά των ταμείων τους στην ΤτΕ, πέραν του ποσού που προορίζεται

για να καλύψει τις ανάγκες του 15ήμερου. Το ίδιο αίτημα εστάλη και στον ΕΟΠΥΥ.

Σειρά είχε μετά ο ΟΑΕΔ, που επίσης κλήθηκε να μεταφέρει χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να εξασφαλιστεί ρευστότητα.

Η Βουλή ενέκρινε το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας τη μεταφορά 67 εκατ. ευρώ από το ταμείο στην ΤτΕ. Ο κ. Βούτσης, που έδωσε και την έγκριση για τη μεταφορά του ποσού, τόνισε πως εάν αυτή η κίνηση είχε γίνει από πέρυσι, τότε το ταμείο της Βουλής θα είχε ενίσχυση 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις. Θυμίζουμε ότι η Ζ. Κωνσταντοπούλου πέρυσι είχε αρνηθεί τη μεταφορά χρημάτων από το ταμείο της Βουλής.

Τέλος, αίτημα για μεταφορά χρημάτων εστάλη και στο Ταμείο Νομικών, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό το ποσό που ζητήθηκε για μεταφορά.

Αξίζει να θυμίσουμε πως λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν ο Κλ. Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη ρευστότητα στην Ελλάδα και επισήμανε πως η κατάσταση «γίνεται για άλλη μια φορά οριακή».

The post Όλα τα αποθεματικά στην ΤτΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα