Το τετ-α-τετ που θα καθορίσει τη διεξαγωγή Eurogroup

07:30 26/4/2016 - Πηγή: iPop

Ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το σημερινό τετ-α-τετ Κυβέρνησης- Θεσμών καθώς από την έκβαση της συνάντησης θα εξαρτηθεί και το κατά πόσον θα γίνει έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη, η διεξαγωγή του οποίου αποτελεί αποκλειστικά απόφαση του Γ. Ντάισελμπλουμ, όπως ενημέρωσε η Κομισιόν μέσω εκπροσώπου της.

Από τις συναντήσεις της Δευτέρα με το Κουαρτέτο δεν βγήκε λευκός καπνός, με τη διεξαγωγή συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών την Μ. Πέμπτη να απομακρύνεται όλο και περισσότερο σαν ιδέα.

Η Κυβέρνηση αναμένει σήμερα απαντήσεις από το Κουαρτέτο σχετικά με τα όσα γνωστοποίησε

την Μ. Δευτέρα η ελληνική πλευρά, ενώ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο τι θα γίνει δεκτό αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα.

Πληροφορίες θέλουν την Κυβέρνηση να έκανε πρόταση για αφορολόγητο στα 8.900 ευρώ – όριο δηλαδή που έχουν θέσει οι δανειστές- με προσαύξηση 100 ευρώ για κάθε παιδί.

Στα κόκκινα δάνεια φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία με την Κυβέρνηση να έχει κάνει ένα βήμα πίσω σχετικά με την πώλησή τους σε ξένα funds. Πληροφορίες λένε πως ο κ. Σταθάκης δέχθηκε ενάμισι χρόνο παράταση για την πώλησή τους, αντί για τα τρία χρόνια που ζητούσε αρχικά.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι, αφού επιλυθεί το ζήτημα με τη νομική μορφή του προληπτικού πακέτου μέτρων, θα πρέπει να βρεθούν και τα μέτρα που θα περιλαμβάνει.

Πάντως στόχος της Κυβέρνησης είναι να εστιάσει σε εισπρακτικά μέτρα προκειμένου ν’ αποφύγει περαιτέρω περικοπές σε συντάξεις, δαπάνες και μισθούς.

The post Το τετ-α-τετ που θα καθορίσει τη διεξαγωγή Eurogroup appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα