Σήμερα κρίνεται το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ΜΜΕ

07:45 26/4/2016 - Πηγή: iPop

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σημερινή ημέρα διότι θα κριθεί η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ΜΜΕ, μετά τη συνάντηση της ΕΣΗΕΑ και των εκπροσώπων των ΜΜΕ με το επιτελείου του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο έχει οριστεί για τις 9 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης κι αμέσως μετά τη συνάντηση, θα γίνει συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

μαζί με τους Προέδρους των Ενώσεων προκειμένου να γίνει εκτίμηση των νέων δεδομένων και να αποφασιστεί εν τέλει το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ΜΜΕ.

Στο μεταξύ, η ΠΟΕΣΥ έχει καλέσει τους εργαζομένους να κάνουν διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Στην απεργιακή ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ τονίζεται μεταξύ άλλων ότι οι δημοσιογράφοι αγωνίζονται για :

Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.Τη διασφάλιση του αγγελιόσημου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Σημειώνεται εν τω μεταξύ ότι μισό βήμα πίσω κάνει η Kυβέρνηση καθώς ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για τα ζητήματα Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του αγγελιόσημου ως εισφορά.

«Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι πρέπει να βρούμε τρόπο προστασίας του αγγελιόσημου με έναν τρόπο ασφαλή σαν εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά όχι ως φόρος που άλλοι καταβάλλουν».

Την ίδια στιγμή, οι καναλάρχες ζητούν την άμεση αποκατάσταση της ροής της ενημέρωσης, καθώς, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, πρόκειται για μια περίοδο που διαπραγματεύονται ζητήματα που αφορούν όλους τους πολίτες.

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Σήμερα κρίνεται το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ΜΜΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα