Θες να κάνεις tattoo; Ίσως να το σκεφτείς και δεύτερη φορά

11:45 6/4/2017 - Πηγή: iPop

Όλοι ξέρουμε πόσο δημοφιλή είναι τα τατουάζ στις ημέρες μας. Σχεδόν οι μισοί millennials έχουν τουλάχιστον ένα τατουάζ, ενώ στην Αμερική αυτοί που έχουν τατουάζ έχουν ξεπεράσει το 50%.

Αυτή η έκρηξη στη δημοτικότητα, έχει οδηγήσει τους ειδικούς να ρίξουν μα δεύτερη ματιά σχετικά με τους κινδύνους που κρύβουν τα τατουάζ. Αυτά που βρήκαν μέχρι στιγμής προκαλούν ορισμένες ανησυχίες και ερωτήσεις.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε φέτος, βρήκε ότι τα τατουάζ μπορούν να επηρεάσουν τον ιδρώτα του δέρματος.

Συγκριτικά με το δέρμα που δεν έχει τατουάζ, ένα δέρμα που έχει, εκκρίνει 50% λιγότερο ιδρώτα.

Η Maurie Luetkemeier, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Alma College του Michigan, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βρήκαμε, επίσης ότι το νάτριο του ιδρώτα είναι πιο συμπυκνωμένο όταν απελευθερώνεται από δέρμα με τατουάζ». Όταν οι αδένες παράγουν ιδρώτα, το δέρμα τείνει να απορροφά νάτριο και άλλους ηλεκτρολύτες από αυτήν την εφίδρωση προτού απελευθερωθεί. Τα ευρήματα της δείχνουν ότι τα τατουάζ μπορεί να μπλοκάρουν εν μέρει αυτήν την επαναρρόφηση.

Αυτό φυσικά, δεν έχει σημασία αν έχεις ένα τατουάζ ή έστω μερικά, αλλά η εκτεταμένη κάλυψη (τα λεγόμενα μανίκια), κυρίως στην πλάτη και τα χέρια σας, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητα του δέρματος να ισορροπήσει τη θερμοκρασία του δέρματος σας και την ικανότητα να δέχεται σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Αν και εξαιρετικά σπάνιες, υπάρχουν μελέτες που συνδέουν τα τατουάζ με το μελάνωμα, λέει ο Cormac Joyce, πλαστικός χειρούργος στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Galway Ireland. Ως παράδειγμα, στη μελέτη που πραγματοποίησε το 2015, αναφέρει έναν 33χρονο, που το κακοηθές μελάνωμα είχε εμφανιστεί μόνο στις περιοχές που ήταν το τατουάζ. Σε αυτήν την περίπτωση ο Joyce, αναφέρει ότι πολύ πιθανό για την εμφάνιση του μελανώματος να ευθύνεται η βελόνα που χρησιμοποίησε ο tattoo artist και όχι το τατουάζ αυτό καθ’αυτό.

Πολλές είναι και οι μελέτες που συνδέουν τα τατουάζ με καρκίνο του δέρματος και ορισμένες δερματικές αντιδράσεις. Πολλοί είναι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τα τατουάζ, αν και πολλοί δεν είναι γνωστοί στην πλειοψηφία, καθώς όμως όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν να «χτυπήσουν» ένα τατουάζ, καλό θα ήταν να υπάρξει περισσότερη πληροφόρηση επί του θέματος.

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό, αλλά το είπαν έρευνες!

The post Θες να κάνεις tattoo; Ίσως να το σκεφτείς και δεύτερη φορά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα