Συμφωνία στο Eurogroup θέλει η Κομισιόν | Πιέζει ο χρόνος

08:28 6/4/2017 - Πηγή: iPop

Πιέζει ο χρόνος για συμφωνία με τους Θεσμούς, ενώ έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το Eurogroup της Παρασκευής. Η Κομισιόν | Πιέζειξεκαθάρισε μέσω του P. Moscovici ότι επιθυμεί συμφωνία στη συνεδρίαση, ενώ ο Πρωθυπουργός εκτιμά πως θα υπάρξει λύση και δεν θα χρειαστεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής. Κρίσιμη συνάντηση Dijsselbloem- Schäuble.

Μήνυμα ότι η Κομισιόν θα πιέσει προς την κατεύθυνση της συμφωνίας την Παρασκευή στο Eurogroup

έστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici, με ανάρτησή του στο Twitter στην οποία έγραψε:

Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών είναι εφικτή εάν όλα τα μέρη δείξουν καλή θέληση. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πιέσει γι΄ αυτό στο Eurogroup στη Βαλέτα

Agreement on #Greece is within reach if all partners engage in good faith. @EU_Commission will push for this at the #Eurogroup in Valletta

— Pierre Moscovici (@pierremoscovici) April 5, 2017

Κι όλα αυτά ενώ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η τηλεδιάσκεψη να πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, με πηγές του ΥΠΟΙΚ να ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει κάποια εμπλοκή και η αναβολή έγινε για «διαδικαστικούς λόγους».

Κληθείς να εκτιμήσει εάν θα γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε το βράδυ της Τετάρτης πως δεν θεωρεί ότι θα χρειαστεί.

Κρίσιμη συνάντηση Dijsselbloem- Schäuble

Με τον χρόνο να πιέζει και την αβεβαιότητα να εντείνεται, θεωρείται κρίσιμης σημασίας η συνάντηση ανάμεσα στους κ.κ. Dijsselbloem- Schäuble το βράδυ της Πέμπτης. Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί το ελληνικό ζήτημα και η πορεία των διαπραγματεύσεων, με το γερμανικό ΥΠΟΙΚ να στέλνει την Τετάρτη μήνυμα για άμεση συμφωνία και ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Διαβάστε ακόμα:

«Σπάνε» τα μέτρα για να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση | Τι ετοιμάζεται να υπογράψει η Κυβέρνηση;

Photo: REUTERS/ Alkis Konstantinidis

The post Συμφωνία στο Eurogroup θέλει η Κομισιόν | Πιέζει ο χρόνος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα