Πώς να διαλέξεις τα πρώτα παπουτσάκια του μωρού σου

08:57 6/4/2017 - Πηγή: iPop

Το μωρό σου ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα του βήματα κι εσύ έχεις διαβάσει τα πάντα για το πώς πρέπει να είναι τα παπουτσάκια του κι έχεις πελαγώσει. Να είναι δερμάτινα ή να μην είναι; Να είναι μποτάκια ή μήπως όχι; Μαλακά ή σκληρά; Και πόσες ακόμη σημαντικές λεπτομέρειες…

Τα πράγματα είναι απλά: παρατήρησε το μωράκι σου. Θα διαπιστώσεις ότι πατάει συχνά στις μύτες των ποδιών του. Θέλει να είναι ελεύθερο, για να κινείται άνετα. Προτιμάει να μην φοράει ούτε ρούχα πόσο μάλλον παπούτσια! Γι’ αυτό τα πρώτα του παπούτσια πρέπει να είναι σαν να μην υπάρχουν!

Ελαφριά, πολυ

εύκαμπτα και στο σωστό νούμερο. Ελαφριά για να μη βαραίνουν τα πόδια του και το κουράζουν. Μαλακά, ώστε να πατάει ακριβώς όπως θέλει, πχ. στις μύτες. Και με λίγο αέρα μπροστά, ώστε ν’ αναπτύσσεται φυσιολογικά το πόδι του χωρίς να πιέζεται.

Το ιδανικό είναι να έχεις το μωρό μαζί σου, για να τα δοκιμάσει προτού τα αγοράσεις. Αλλιώς μετράς πόσα εκατοστά είναι τα πατουσάκια του και διαλέγεις παπούτσια βάσει του οδηγού μεγεθών της κάθε εταιρίας.
Όλα τ’ αλλά -προς το παρόν- δεν έχουν σημασία. Αργότερα, θα κοιτάζεις να έχουν υποστήριξη στην καμάρα του ποδιού κτλ.

Καλά βήματα να έχει στη ζωή του! Να βαδίζει στο δρόμο της ευτυχίας πάντα!

#giorgosourountzoglou

Ο Γιώργος δεν ήθελε να φοράει ούτε κάλτσες. Οπότε δεν τον πίεσα ποτέ να βάλει παπούτσια. Για την ακρίβεια, φόρεσε παπούτσια λίγο προτού χρονίσει κι αυτό επειδή είχε πολύ κρύο, για να μην κρυώνει. Μόνο όταν ήμασταν σε εξωτερικούς χώρους. Ποτέ σε κλειστό χώρο. Θυμάμαι μάλιστα ότι όταν προσπαθούσα να του τα φορέσω, μάζευε τα δάχτυλα του και δεν έμπαινε καθόλου το παπούτσι. Πολύ γέλιο! Αν στο κάνει κι εσένα αυτό, σήκωσέ το όρθιο να πατήσει καλά στα πόδια του και θα δεις ότι θα ανοίξει κανονικά τα δάχτυλα του μετά.

Πρώτα του τα έδωσα σαν παιχνίδι, να τα περιεργαστεί με τα χέρια του (ναι, και το στόμα του, εννοείται!) και μετά του τα φόρεσα.
Ένα βήμα τη φορά.

#ipop_mystory

Εσύ πώς διάλεξες τα πρώτα παπούτσια; Πώς αντέδρασε το μωρό σου όταν τα φόρεσε;

#ipop_apories

Ρώτα με ό,τι θέλεις, για να διαλέξεις τα καλύτερα παπουτσάκια για το μωράκι σου.

The post Πώς να διαλέξεις τα πρώτα παπουτσάκια του μωρού σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα