«Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου»: Η θεατρική παράσταση που προτρέπει τους θεατές να χρησιμοποιούν τα κινητά τους!

15:55 3/11/2022 - Πηγή: iPop

Το θέατρο είναι μία από τις πιο όμορφες μορφές ψυχαγωγίας και όποια παράσταση και να επιλέξουμε να παρακολουθήσουμε, σίγουρα κάτι θα αποκομίσουμε και θα διδαχθούμε. Πολλές είναι οι παραστάσεις που έχουν ένα ιδιαίτερο νόημα, αλλά η παράσταση με τίτλο «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου» είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές και πρωτότυπες παραστάσεις που αξίζει να γνωρίσουμε.

Ποια είναι η παράσταση «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου;»Unsplash

Η παράσταση, που ανεβαίνει στο Κουκλοθέατρο της Λιουμπλιάνα, χαρακτηρίζεται

πρωτότυπη, εκτός από τον τίτλο της και για ένα ακόμα χαρακτηριστικό της. Ως θεατές έχουμε συνηθίσει να κλείνουμε τα κινητά μας τηλέφωνα για να παρακολουθήσουμε μία παράσταση, στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, όχι μόνο δε ζητείται κάτι τέτοιο, αλλά οι θεατές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά με την χρήση των κινητών τους τηλεφώνων.

Η πρωτότυπη θεατρική παράσταση, είναι προσπάθεια ενός θεατρικού εργαστηρίου που βασίζεται σε ένα σεμινάριο με εφήβους πολύμηνης διάρκειας. Απευθυνόμενη, λοιπόν, σε εφήβους προσπαθεί να εξερευνήσει το αίσθημα της ντροπής, από πού πηγάζει, πώς διαχέεται αλλά και αν μπορεί να ξεπεραστεί. Προβληματισμοί που μας αφορούν όλους, καθώς δεν υπάρχει κομμάτι της ζωής που να μην έχει απλωθεί.

Όλα αυτά προσπαθούν να εξακριβωθούν και να απαντηθούν με τη βοήθεια του «περιβάλλοντος» των κοινωνικών δικτύων. Για αυτό το λόγο οι θεατές ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν ενεργά τα smartphones, ώστε μέσα από το scrolling και τη γενικότερη εικόνα και τον κώδικα επικοινωνίας των social media να εξερευνήσουν το συναίσθημα της ντροπής και να απαντήσουν στα διάφορα ερωτήματα που προκύπτουν.

Ίσως πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί, υπάρχει ένα μέρος της καθημερινής ζωής χωρίς ντροπή; Ίσως και όχι βέβαια αλλά είναι κάτι που μπορεί να μην έχουμε καν συνειδητοποιήσει. Όπως και να χει η παράσταση αυτή είναι μία υπέροχη ιδέα ώστε να βοηθήσει τους θεατές να το ανακαλύψουν αλλά και να προβληματιστούν για το τι θα μπορούσε να αλλάξει και με ποιον τρόπο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου»: Η θεατρική παράσταση που προτρέπει τους θεατές να χρησιμοποιούν τα κινητά τους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
«Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου»: Η θεατρική παράσταση που προτρέπει τους θεατές να χρησιμοποιούν τα κινητά τους!,