Τελικά όλοι οι μουσουλμάνοι είναι Άραβες;

06:31 16/8/2014 - Πηγή: iPop

Γενικά στις χώρες του δυτικού κόσμου, όπως και στην Ελλάδα, η άποψη που επικρατεί είναι πως οι μουσουλμάνοι είναι απαραίτητα και Άραβες. Επίσης οι περισσότεροι ταυτίζουν τον μουσουλμανισμό με τον φανατισμό και με τον φονταμενταλισμό νομίζοντας ότι ο μουσουλμανισμός επιβιώνει μόνο σε χώρες του Αραβικού κόσμου.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε το επιστημονικό φόρουμ «Pew», που ασχολείται με τη θρησκεία και τη δημόσια ζωή, σε συνεργασία με το αμερικάνικο πανεπιστήμιο Princeton, αναθεωρείται η μέχρι τώρα

γενική άποψη, που επικρατεί στο Δυτικό κόσμο, πως οι μουσουλμάνοι είναι απαραίτητα και Άραβες.

Το πρόγραμμα, το οποίο διήρκεσε περίπου τρία χρόνια, παρουσιάζει επίσης ένα άγνωστο πορτρέτο του μουσουλμανικού κόσμου. Το ότι η Γερμανία έχει περισσότερους μουσουλμάνους από το Λίβανο, η Κίνα έχει περισσότερους μουσουλμάνους από τη Συρία, η Ρωσία έχει περισσότερους μουσουλμάνους από την Ιορδανία και τη Λιβύη!

«Αυτή η ιδέα, ότι οι μουσουλμάνοι είναι Άραβες και οι Άραβες είναι μουσουλμάνοι, πραγματικά αποκαθηλώνεται από αυτήν την έκθεση,» είπε η Amaney Jamal, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Princeton.

Ανώτεροι υπάλληλοι του φόρουμ δηλώνουν πως είναι η πιο λεπτομερής έκθεση σχετικά με το μέγεθος και τη διανομή των υποστηρικτών της δεύτερης, πίσω από το χριστιανισμό, μεγαλύτερης θρησκείας, η οποίος κατ” εκτίμηση προσμετρά 2.1 έως 2.2 δισεκατομμύρια πιστούς, δηλαδή περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το πρόγραμμα καταστείτε το πλέον κατατοπιστικό και έγκυρο καθώς περιλαμβάνει σχετικές αναλύσεις εκθέσεων απογραφής, δημογραφικές μελέτες και έρευνες γενικού πληθυσμού, σε 232 χώρες.

Η έκθεση, παραθέτει και το στοιχείο ότι ενώ η καρδιά του Ισλάμ βρίσκεται στη Μέση Ανατολή, οι περισσότεροι μουσουλμάνοι ζουν στην Ασία, με το συγκεκριμένο ποσοστό να ανέρχεται στο 60%. Περίπου 20% εκατό ζουν στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, 15% ζουν στην Υποσαχάρια Αφρική, 2.4% στην Ευρώπη και 0.3% στην Αμερική. Ενώ η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική έχουν λιγότερους μουσουλμάνους συνολικά από την Ασία, οι περιοχές αυτές απαρτίζονται από χώρες «μουσουλμανικής πλειοψηφίας.»

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι το ένα πέμπτο της παγκόσμιας μουσουλμανικής κοινότητας, ζει σε χώρες που ο Ισλαμισμός δεν αποτελεί την θρησκεία πλειοψηφίας. Περίπου τα τρία τέταρτα μουσουλμάνων που ζουν ως μειονότητες συγκεντρώνονται σε πέντε χώρες: Ινδία (161 εκατομμύρια), Αιθιοπία (28 εκατομμύρια), Κίνα (22 εκατομμύρια), Ρωσία (16 εκατομμύρια) και Τανζανία (13 εκατομμύρια).

Μάλιστα η Ινδία μπορεί να καυχιέται πως έχει τον τρίτο μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό ο οποίος αποτελεί ακριβώς το 13% του πληθυσμού ολόκληρης τη χώρας.

Photo: 13thfloorgrowingold.wordpress.com/

The post Τελικά όλοι οι μουσουλμάνοι είναι Άραβες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα