Τα προαπαιτούμενα στο επίκεντρο του Eurogroup της Δευτέρας

21:16 3/10/2016 - Πηγή: iPop

Τα προαπαιτούμενα για την δόση των 2,8 δις ευρώ και το ελληνικό πρόγραμμα θα βρεθούν στο επίκεντρο του Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες. Οι Θεσμοί αναμένεται να παρέχουν ενημέρωση στους ΥΠΟΙΚ σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, «η επιτυχής ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ που απομένουν».

Θυμίζουμε

ότι τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν αφορούν την ενέργεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανεξάρτητη αρχή εσόδων και την διακυβέρνηση των τραπεζών.

Τα 2,8 δις ευρώ θα είναι διαθέσιμα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Τι είχε γίνει στο EuroWorking Group;

Δεν μπόρεσε να ανάψει το «πράσινο φως» το EuroWorking Group για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς απομένουν προαπαιτούμενα που δεν έχουν υλοποιηθεί απ’ την ελληνική Κυβέρνηση.

Συνεπώς, το EWG αποφάσισε ότι θα συνεδριάσει εκ νέου στις 10 Οκτωβρίου- ημέρα σύγκλησης και του Eurogroup- προκειμένου να αποφασίσει εάν έχουν εφαρμοστεί όλα τα προαπαιτούμενα και να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ.

Κατά τη συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος των προαπαιτουμένων έχει εφαρμοστεί, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες.

The post Τα προαπαιτούμενα στο επίκεντρο του Eurogroup της Δευτέρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα