Ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας η Βουλγαρία για το προσφυγικό- Σκοπός η μετατροπών των συνόρων σε «απόρθητα τείχη»

19:33 3/10/2016 - Πηγή: iPop

Υπό το φόβο μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών απ’ την Ανατολή η Βουλγαρία έχει σκοπό να μετατρέψει τα σύνορά της τόσο με την Τουρκία όσο και με την Ελλάδα σε «απόρθητα τείχη».

Ο συρμάτινος αγκαθωτός φράχτης ο οποίος έχει κατασκευαστεί στην μεθόριο με την Τουρκία και ξεπερνά τα 100 χλμ, εκτιμάται ότι θα επεκταθεί φθάνοντας τα 200 χλμ. Παράλληλα, χιλιάδες συνοριοφύλακες φυλάνε τα σύνορα

μαζί με άντρες της Frontex και αξιωματικούς του στρατού.

Οι περιπολίες είναι αυξημένες, ενώ ορισμένες γίνονται από κοινού με την Ελλάδα και στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας πάντως έχει δηλώσει ότι εάν χρειαστεί θα υψώσει συρματοπλέγματα στα σύνορα των δύο χωρών.

Μπορεί τα προσφυγικά κύματα απ’ την Τουρκία να είναι μειωμένα, ωστόσο, η Βουλγαρία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας της λόγω της πιθανότητας να καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας για το προσφυγικό. Μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει ότι προς στη Βουλγαρία θα επιχειρήσουν να φθάσουν άνθρωποι μέσω των νοτιοανατολικών και νότιων συνόρων της.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας η Βουλγαρία για το προσφυγικό- Σκοπός η μετατροπών των συνόρων σε «απόρθητα τείχη» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα