Πανηγυρίζει η Ρωσία για την επιτυχία των βομβαρδισμών στο Χαλέπι

20:14 3/10/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί να μην είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν την Ρωσία για τους βομβαρδισμούς τους στη Συρία και ειδικότερα στο Χαλέπι, οι οποίοι έχουν προκαλέσει τον θάνατο άμαχου πληθυσμού, ωστόσο, η Μόσχα πανηγυρίζει χαρακτηρίζοντας αποτελεσματικούς τους βομβαρδισμούς.

Συγκεκριμένα, η Μόσχα μίλησε την Δευτέρα για την «μεγάλη αποτελεσματικότητα» των βομβαρδισμών, ενώ διέψευσε την επίθεση σε νοσοκομείο και σχολεία.

Τονίζεται ότι η Δύση, η συριακή αντιπολίτευση και οι αραβικές χώρες το τελευταίο διάστημα εξαπολύουν κατηγορίες στην Ρωσία γι’ αυτούς τους βομβαρδισμούς.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε:

Ουσιαστικά εμποδίσαμε τους τρομοκράτες να υψώσουν τη μαύρη σημαία τους πάνω από τη Δαμασκό. Από αυτήν την άποψη, η συμμετοχή μας είναι άκρως αποδοτική, ιδίως τώρα που η κατάσταση στο Χαλέπι έχει επιδεινωθεί. Η επέμβαση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας βοήθησε ώστε να αποφευχθεί το απόλυτο χάος στη χώρα

Η πρώτη παρέμβαση της Ρωσίας στον συριακό πόλεμο έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015. Αυτή την περίοδο υποστηρίζει τις προσπάθειες του συριακού καθεστώτος να ανακαταλάβει το ανατολικό Χαλέπι.

Σημειώνεται πως όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Χαλεπίου, το οποίο επλήγη από βομβαρδισμούς, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η Συριακή Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία ανέφερε συγκεκριμένα: «Το νοσοκομείο δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί. Σύμφωνα με το προσωπικό και τους γιατρούς, δεν είναι δυνατόν να επιδιορθωθούν οι ζημιές. Φοβόμαστε ότι το κτήριο θα καταρρεύσει, φοβόμαστε για το προσωπικό».

Δύο με τρεις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου.

Πάντως ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «οι κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία βομβάρδισε ιατρικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία ή σχολεία, είναι όλες αβάσιμες».

Photo: Reuters

The post Πανηγυρίζει η Ρωσία για την επιτυχία των βομβαρδισμών στο Χαλέπι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα