Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα χημικά εναντίον συνταξιούχων

19:57 3/10/2016 - Πηγή: iPop

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα χημικά που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ την Δευτέρα, κατά τη διαδήλωση των συνταξιούχων στην Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού.

Τονίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο Νίκος Τόσκας είχε ζητήσει τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας.

Ο κ. Τόσκας ζήτησε τη διεξαγωγή της έρευνας με ταχύτατους ρυθμούς για να εξακριβωθούν οι

συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες έγινε η χρήση χημικών και να αποδοθούν ευθύνες.

Η οργή του Τσίπρα

Οργισμένος ήταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας όταν πληροφορήθηκε για τα χημικά τα οποία έριξαν άνδρες της αστυνομίας στους συνταξιούχους τη Δευτέρα. Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν τηλεφώνησε στον Ν. Τόσκα και του ζήτησε «να μην επαναληφθεί».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον αρμόδιο υπουργό και του τόνισε πως ήταν μια απαράδεκτη κίνηση.

Αμέσως μετά τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Το περιστατικό σχολίασε και ο δήμαρχος της Αθήνας. Γιώργος Καμίνης ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη αυτοκριτικής και ανυπαρξία επιχειρησιακού σχεδίου αστυνόμευσης.

Photo: Eurokinissi

The post Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα χημικά εναντίον συνταξιούχων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα