Τα γάντια της Imogen Heap μετατρέπουν τις χειρονομίες σε μουσική

18:31 17/4/2014 - Πηγή: iPop

Η Imogen Heap, τραγουδοποιός και τραγουδίστρια στο συγκρότημα Frou Frou, δημιουργεί μουσική με υπολογιστές για περισσότερο από μια δεκαετία. Ξεκίνησε πρόσφατα μια καμπάνια στο Kickstarter για τα γάντια Mi.Mu, ένα project στο οποίο δουλεύει τα τελευταία τέσσερα χρόνια για να απελευθερώσει τους μουσικούς, όπως η ίδια, από τους περιορισμούς του να παίζει ηλεκτρονική μουσική live. Και όταν λέμε «περιορισμούς»

εννοούμε ότι για να παίξει κάποιος ηλεκτρονική μουσική πρέπει να κουβαλήσει τεράστιο τεχνολογικό εξοπλισμό και να είναι συνέχεια κολλημένος στον υπολογιστή του.

Τα γάντια είναι ουσιαστικά μίνι υπολογιστές για να ελέγχεις ασύρματα τη μουσική μέσω προγραμματισμένων χειρονομιών.

Κάθε γάντι είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από αισθητήρες που παρακολουθούν τη θέση, την κυκλοφορία και την ταχύτητα του χεριού του χρήστη. Οι αισθητήρες βρίσκονται στον καρπό και τα δάχτυλα, ώστε το γάντι να λειτουργεί με την παραμικρή χειρονομία. O χρήστης έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει συγκεκριμένες εντολές ανάλογα με το τι θέλει να κάνει.

Δείτε επίδειξη σε Ted στο Εδιμβούργο:

« Αν ήθελα να δοκιμάσω τη φωνή μου στο παρελθόν, θα έπρεπε να πατήσω ένα κουμπί σε μια συσκευή σε ένα τραπέζι» λέει η Heap. «Με μια κίνηση με το γάντι είναι σαν να πατάω το recorcd».

Βέβαια, τα γάντια είναι υπερβολικά ακριβά. Ένα ενιαίο πωλείται έναντι 1.200 δολαρίων ή 2.000 τώρα στο Kickstarter. Η Heap ελπίζει ότι οι τιμές θα πέσουν σημαντικά τη στιγμή που θα αρχίσει η μαζική παραγωγή τους.

Αν και τα γάντια αρχικά αναπτύχθηκαν για τους μουσικούς, αυτή η νέα μορφή απτικής αλληλεπίδρασης έχει άλλες προφανείς εφαρμογές. Σκέφτονται να τα χρησιμοποιήσουν στον ιατρικό κλάδο ή να δώσουν φωνή στη νοηματική γλώσσα.

Τελικά, λέει η Imogen Heap, τα γάντια είναι ένας τρόπος για να εξανθρωπίσουμε την τεχνολογία. «Μπορούσε να φτάσουμε στο σημείο όπου δεν θα χρειάζονται καν τα γάντια», λέει . «Αλλά για τώρα, αυτό που έχουμε είναι εκπληκτικό. «

The post Τα γάντια της Imogen Heap μετατρέπουν τις χειρονομίες σε μουσική appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα