Τα Χριστούγεννα αρχίζουν νωρίτερα κάθε χρόνο;

06:02 14/11/2014 - Πηγή: iPop

Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι τα Χριστούγεννα αρχίζουν νωρίτερα κάθε χρόνο! Ο κόσμος κάθε χρόνο αρχίζει να σκέφτεται τα Χριστούγεννα από τον Αύγουστο. σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο Nathan Cunningham αναλυτής στο Royal Statistical Society. Η έρευνα αυτή ήταν κυρίως διαδικτυακή. Οι ερευνητές δηλαδή χρησιμοποίησαν το Google

για να δουν πότε ο κόσμος αρχίζει να γκουγκλάρει λέξεις όπως «Χριστούγεννα», «Άγιος Βασίλης».

Η έρευνα αυτή έδειξε ότι τα τελευταία 6 χρόνια ο κόσμος σκέφτεται τα Χριστούγεννα κάθε χρόνο και νωρίτερα. Πιο συγκεκριμένα, με έτος έναρξης της έρευνας το 2007, ο κόσμος άρχισε να «ψάχνεται» για τα Χριστούγεννα στα μέσα Αυγούστου. Το 2009, τα Χριστούγεννα «ξεκίνησαν» στις 30 Αυγούστου ενώ τα τελευταία 2 χρόνια σημειώνονται ημερομηνίες όπως 19 ή 25 Αυγούστου.

Ο ερευνητής για να καταφέρει να κάνει αυτή την έρευνα χρησιμοποίησε έναν αλγόριθμο χωρίζοντας τις εβδομάδες του έτους σε εβδομάδες «Χριστουγέννων» και σε εβδομάδες «μη-Χριστουγέννων».

Ο αναλυτής χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα κάπως τρομακτικά επειδή οι άνθρωποι σκέφτονται από το καλοκαίρι τα Χριστούγεννα. Ωστόσο αναφέρει ότι είναι και κάπως λογικό αν σκεφτείς ότι τα Χριστούγεννα είναι η πιο αγαπημένη γιορτή όλου του χρόνου και είναι συνώνυμο διακοπών και ξεκούρασης. Τα Χριστούγεννα όλοι νιώθουν χαρούμενοι και ξέρουν ότι μετά το καλοκαίρι είναι η περίοδος του χρόνου που μερικές μέρες μπορούν να περάσουν εκτός δουλειάς.Ο ίδιος καταλήγει ότι όντως τα Χριστούγεννα έρχονται κάθε χρόνο νωρίτερα στο μυαλό των ανθρώπων.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Τα Χριστούγεννα αρχίζουν νωρίτερα κάθε χρόνο; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα