Έχει τα θετικά του να είσαι περίεργη!

20:02 13/11/2014 - Πηγή: iPop

Δεν λέμε να γίνεις η κουτσομπόλα του χωριού αλλά αν το soundtrack της ζωής σου είναι το «Όλα θέλω να ξέρω όλα όχι γιατί είμαι κουτσομπόλα αλλά θέλω να τα ξέρω όλα!»… ήρθε η δικαίωση σου, καθώς η επιστήμη μας εξηγεί πως έχει και τα θετικά του να είσαι περίεργη!

Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα; Όχι ακριβώς. Καθώς συνεχώς προκύπτουν στοιχεία σχετικά με τα οφέλη του να είσαι αδιάκριτος.

Εδώ είναι τέσσερις λόγοι για τους οποίους η περιέργεια είναι καλή!

Μπορεί να ενισχύσει τις σχέσεις

Η περιέργεια που έχεις για τους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω σου μπορεί να κάνει την

κοινωνική σου ζωή πιο πλούσια. Αν επιδεικνύεις ενδιαφέρον σε ό, τι έχει να πει κάποιος μπορείς να ξεκινήσεις πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις και γι αυτό αρκετοί θα δηλώσουν ενδιαφέρον να περάσουν χρόνο μαζί σου! Προσοχή όμως, δεν λέμε να μαθαίνεις τι έχει να ου πει ο τάδε και να πηγαίνεις να τα λες στον δείνα γιατί τότε δεν δείχνεις ενδιαφέρον αλλά είσαι μία φτηνή κουτσομπόλα! Οι περίεργοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, συχνά θεωρούνται καλοί ακροατές και καλοί στις συζητήσεις.

Μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εγκεφάλου

Έχεις ακούσει ποτέ ότι τα σταυρόλεξα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ; Κάπως έτσι είναι και η περιέργεια, καθώς αναζητάς τρόπους να τα μάθεις όλα. Οι επιστήμονες εξηγούν πως το να κρατάμε το μυαλό μας συνεχώς σε εγρήγορση είναι ένας δια βίου αγώνας! Αν κάποιος μπορεί να παραμείνει διανοητικά ενεργός και να διεγείρει τον εγκέφαλο του με τις πληροφορίες που δέχεται καθημερινά τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να αποφύγει την άνοια!

Συσχετίζεται με την ευτυχία

Όταν είσαι περίεργος είσαι πρόθυμος να εγκαταλείψεις τη γνώριμη ρουτίνα σου και να πάρεις ρίσκα, ακόμη και αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι ανήσυχος και άβολα, σε γεμίζει ενέργεια και σε κάνει να νιώθεις ευτυχία!

Θα ξέρεις τα πάντα

Όχι τα πάντα που συμβαίνουν πίσω από την κλειστή πόρτα ενός σπιτιού, αλλά τα πάντα γύρω από τα ζητήματα που σε απασχολούν καθώς σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neuron διαπιστώθηκε πως ο άνθρωπος αφομοιώνει πολύ πιο εύκολα τα δεδομένα όταν έχει ενεργοποιηθεί η περιέργεια μας!

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Έχει τα θετικά του να είσαι περίεργη! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα