Συνταγή για παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

14:46 26/7/2020 - Πηγή: iPop

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δε γίνεται, το ξέρουν όλοι αυτό! Γιατί όμως να μη φτιάξεις το δικό σου παγωτό και να το έχεις στην κατάψυξη για τις λιγούρες σου; Φυσικά θα μου πεις, δε γίνεται παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, γίνεται; Φυσικά και γίνεται και είναι και πολύ ωραίο! 

Τι θα χρειαστείς για το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή2
κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας2 φλ. γάλα πλήρες1 φλ. κρέμα γάλακτος με πάνω από 60% λιπαρά7 αυγά2 πακέτα μπισκότα Oreoζάχαρη αν θες να βάλεις ή κάποιο άλλο γλυκαντικόΣακούλα κατάψυξηςΠώς θα φτιάξεις το παγωτό χωρίς παγωτομηχανήΣε ένα κατσαρολάκι ρίχνεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιαςΒράζεις τα υλικά σου, αφού τα ανακατέψεις καλά, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15′Ράγισε τα αυγά στη μέση ένα ένα και με προσοχή αφαίρεσε το ασπράδι τους και κράτησε τους 7 κρόκουςΧτυπάς πολύ καλά τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη ή το γλυκαντικό που έχεις επιλέξειΡίχνεις σε δόσεις το μείγμα με το αυγό στο κατσαρολάκι ενώ δε σταματάς να ανακατεύειςΑυτό που θες να επιτύχεις είναι ένα παχύρρευστο μείγμαΜόλις πάρει τη μορφή που θέλουμε, αφαιρείς από τη φωτιά και το αφήνεις να κρυώσειΣπάσε σε κομμάτια τα μπισκότα και ρίξτα μέσα στο μειγμαΤοποθέτησε το μείγμα για το παγωτό σε σακούλα κατάψυξηςΓια τις επόμενες 3 ώρες, κάθε μισή ώρα καλό είναι να το βγάζεις από την κατάψυξη και να το πλάθεις.

Το παγωτό χωρίς παγωτομηχανή θα δεις ότι δε θα σε απογοητεύσει και θα θες να το φτιάχνεις συνέχεια! Μπορείς αντί για μπισκότα να το αφήσεις λευκό ή ακόμα να βάλεις ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Αν προσθέσεις κουβερτούρα είτε σε σταγόνες είτε λιωμένη θα είναι σαν στρατσιατέλα! Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις ανάλογα με το παγωτό που προτιμάς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Εύκολο παγωτό βανίλια με κομματάκια σοκολάτας με 4 υλικά!

Photo:Freepik

Το άρθρο Συνταγή για παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα