Βάσεις 2020 οι τελευταίες εκτιμήσεις | Δες εδώ τους πίνακες

11:43 26/7/2020 - Πηγή: iPop

Εν αναμονή των βάσεων βρίσκονται χιλιάδες μαθητές για να δουν τα τελικά τους αποτελέσματα σε σχέση με τη σχολή που θα έχουν περάσει. Η αγωνία είναι μεγάλη καθώς σε αρκετά μαθήματα η πλειοψηφία των μαθητών βρέθηκε να με βαθμολογίες κάτω από τη βάση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αναμένουμε μεγάλη πτώση σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Για τις βάσεις 2020 οι τελευταίες εκτιμήσεις δόθηκαν από τον Στράτο Στρατηγάκη στο Έθνος της Κυριακής.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η κύρια μεταβλητή στον προσδιορισμό  των βάσεων, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι μαθητές έχουν συντάξει

το μηχανογραφικό τους. Φέτος εικάζεται ότι θα έχουν περιοριστεί πολύ οι επιλογές στις σχολές της περιφέρειας καθώς ο ενδεχόμενος περιορισμός στις μετεγγραφές έχει επηρεάσει τις προτεραιότητες των υποψηφίων.

Βάσεις 2020 οι τελευταίες εκτιμήσεις

Οι βάσεις αναμένονται τέλος Αυγούστου ωστόσο η βάση µετεγγραφής που εισήχθη προκύπτει από τη βάση του τµήµατος µείον 2.750 µόρια. Χωρίς όμως να γνωρίζουν τη βάση κάθε τμήματος είναι δύσκολο να το υπολογίσουν. Επίσης άλλαξαν οι αντιστοιχίες των σχολών αφού χωρίστηκαν σε παλιές και νέες µε συνέπεια τον περιορισµό των µετεγγραφών, όπως αναφέραμε, ο οποίος θα επιφέρει αλλαγές στον τρόπο δήλωσης των τµηµάτων, που επίσης δεν µπορεί να υπολογιστεί.

Ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει είναι η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών καθώς και με την πανδημία έχει έρθει μία ακόμα οικονομική κρίση. Λόγω όλων αυτών των παραγόντων αναμένουμε πτώση στις σχολές της περιφέρειας περισσότερη από αυτή σε σχολές ΑθήναΘεσσαλονίκη.

Τέλος, υπάρχει μία μετακίνηση υποψηφίων προς Οικονομίας και Πληροφορικής Τμήματα. Ενώ υπήρχε γενική μείωση υποψηφίων κατά 1.827 είχαμε αύξηση στο 4ο πεδίο κατά 923. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι στο 4ο πεδίο εξαιτίας αυτού αναμένεται να ανέβουν οι βάσεις. Αντίστοιχα στο 2ο πεδίο υπήρξε μείωση υποψηφίων και συνεπώς στο συγκεκριμένο περνούν όλοι οι υποψήφιοι.

Βάσεις 2020 οι τελευταίες εκτιμήσεις | Πίνακες

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Βάσεις 2020 με μεγάλη πτώση δείχνουν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία

Photos: Έθνος

Το άρθρο Βάσεις 2020 οι τελευταίες εκτιμήσεις | Δες εδώ τους πίνακες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα