Σύνοδος ΔΝΤ: Αποφάσεις για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα

10:53 5/10/2016 - Πηγή: iPop

Σημαντικές αποφάσεις αναφορικά με την συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται να ληφθούν στην ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. Σήμερα, Τετάρτη, ο Ευ. Τσακαλώτος αλλά και η οικονομική ηγεσία της Ευρωζώνης μεταβαίνουν στην Ουάσινγκτον.

Κατά την ετήσια Σύνοδο του Ταμείου η Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει σειρά επαφών με τους ΥΠΟΙΚ, ενώ αναμένεται όλοι να επιχειρήσουν να ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα πριν τα τέλη του 2016.

ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ αναμένεται να συζητήσουν στην Ουάσινγκτον τα βασικά θέματα που παραμένουν ανοιχτά.

Αυτά είναι:

Εάν η Ευρώπη θα προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, όπως ζητά το ΔΝΤΕάν το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο πρόγραμμαΕάν τα ελληνικά ομόλογα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης προ ολίγων ημερών μιλώντας στο Bloomberg εξέφρασε την άποψη πως το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα πριν το τέλος του 2017, διότι η Γερμανία δεν εκτιμάται ότι θα κάνει πίσω στο ζήτημα του χρέους.

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση του ΔΝΤ;

Αισιοδοξία για ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017 εκφράζει και η ετήσια έκθεση του ΔΝΤ, κάνοντας μάλιστα και θετικότερες εκτιμήσεις απ’ το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Θυμίζουμε πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Βουλή προ ολίγων ημερών προβλέπει ανάπτυξη της τάξεως του 2,7% το 2017. Στην έκθεση του ΔΝΤ επιβεβαιώνεται ανάπτυξη ήδη απ’ το 2016, ενώ για το 2017 εκτιμάται ανάπτυξη στο 2,8%.

Φυσικά υπάρχει πάντα η υποσημείωση ότι η Αθήνα θα πρέπει να μείνει πιστή στο πρόγραμμα.

Αναφορικά με το χρέος, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να συνδέεται με τις γερμανικές εκλογές. «Χρειάζεται ρεαλιστικό σχέδιο, για να μην μετατεθεί η λύση για το χρέος».

The post Σύνοδος ΔΝΤ: Αποφάσεις για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα