Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι- Αναλυτικά η λίστα του Forbes

09:54 5/10/2016 - Πηγή: iPop

Τη λίστα με τους 400 πιο πλούσιους ανθρώπους των ΗΠΑ δημοσίευσε το περιοδικό Forbes. Στην εν λόγω λίστα για ακόμα μια φορά στην πρώτη θέση βρίσκεται ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Όπως υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα «η περιουσία του 61 ετών Γκέιτς αυξήθηκε από τα 76 στα 81 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα ενός έτους, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί για

23η συνεχόμενη χρονιά ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ».

Να τονίσουμε, πως μετά από 16 χρόνια για πρώτη φορά δεν βρίσκεται στη δεύτερη θέση ο Ουόρεν Μπάφετ. Δεύτερος, λοιπόν, φιγουράρει ο ιδρυτής της πλατφόρμας διαδικτυακών αγορών Amazon, Τζέφ Μπέζος, καθώς η περιουσία του εκτιμάται στα 67 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο επενδυτής, Ουόρεν Μπάφετ, έχει πέσει στην τρίτη θέση.

Τέταρτος είναι ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ του οποίου η περιουσία φτάνει τα 55,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ πέμπτος είναι ο πρόεδρος της Oracle Corporation, Λάρι Έλισον.

Πλουσιότερη γυναίκα των ΗΠΑ σαφώς και παραμένει η Άλις Ουάτσον, η οποία έχει κληρονομήσει την αυτοκρατορία λιανικής Walmart και είναι 13η στη λίστα.

Τονίζουμε, πως στη λίστα αναφέρεται και ο Ντ. Τραμπ ο οποίος δεν αύξησε, αλλά μείωσε την περιουσία του κατά 800 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα ενός έτους.

Στη λίστα υπάρχουν και δύο Ελληνοαμερικανοί, οι επιχειρηματίες, Τζον Κατσιματίδης και Σ. Ντιν Μητρόπουλος με περιουσία 3,3 και 2,5 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

The post Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι- Αναλυτικά η λίστα του Forbes appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
- Αναλυτικά, Forbes,- analytika, Forbes