Συλλήψεις διακινητών προσφύγων σε Λέσβο και Χίο

11:50 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Στη σύλληψη συνολικά τεσσάρων διακινητών προσφύγων στη Λέσβο και στη Χίο, οδηγήθηκαν οι άντρες του λιμενικού τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, δύο αλλοδαποί διακινητές προσφύγων εκ των οποίων ο ένας είναι 18 ετών και ο δεύτερος 20 ετών συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στη Χίο. Μέλη του πληρώματος σκάφους δύναμης της FRONTEX, εντόπισαν μια πλευστή λέμβο κατά τη

διάρκεια περιπολίας τους στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης »ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΑΧΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ».

Στην λέμβο που βρέθηκε επί της νήσου Παναγίας Οινουσσών Χίου επέβαιναν 46 άτομα. Ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποίηση της.

Μετά από έρευνα της αστυνομίας εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από τον 20χρονο μία πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε επτά γραμμάρια κατεργασμένης ινδικής κάνναβης.

Λίγες ώρες αργότερα. εντοπίστηκε και συνελήφθη ακόμα ένας 57χρονος αλλοδαπός διακινητής στη Χίο.

Το βράδυ της Τρίτης εντοπίστηκε μια λέμβος στο νησί της Λέσβου στην οποία επέβαιναν 25 πρόσφυγες και οι αρχές συνέλαβαν τον 23χρονο αλλοδαπό διακινητή τους.

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε τη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου ν. Λέσβου και μετά από καταδίωξη έγινε η ακινητοποίηση του σκάφους, η ασφαλής περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων και η σύλληψη του διακινητή.

The post Συλλήψεις διακινητών προσφύγων σε Λέσβο και Χίο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα