Απορρίπτει ο Γιούνκερ τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν (;)

11:30 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Την ώρα που άλλοι υποστηρίζουν πως η χώρα μας πρέπει να φύγει και μάλιστα άμεσα από την Σένγκεν, τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από τη συνθήκη θέλησε να απορρίψει ο επικεφαλής της Κομισίον, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο κ. Γιούνκερ είπε: «Δεν τίθεται θέμα απομόνωσης της Αθήνας παρά τις αυστηρές συστάσεις

που της απευθύνονται».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, όχι στιγματισμό

Ο επικεφαλής της Κομισιόν εστίασε στο Grexit και διαβεβαίωσε: «Πέρυσι αποφεύχθηκε το Grexit και από τη στιγμή που δεν ήθελα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δεν θέλω ούτε την έξοδο της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν»

Αναφορικά με τις πιέσεις που ασκούνται πως τη χώρα μας είπε πως στόχος τους είναι να βοηθηθεί η χώρα.

Αξίζει να τονιστεί πως την Τρίτη η Κομισιόν εξέδωσε νέα ανακοίνωση με συστάσεις προς την Ελλάδα στην οποία απειλεί για ακόμα μια φορά με κυρώσεις, εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Τι προτείνει η Κομισιόν;Να βελτιωθούν οι διαδικασίες καταγραφής. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται το επαρκές προσωπικό αλλά και οι απαραίτητοι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων προκειμένου η καταγραφή και η ταυτοποίηση των προσφύγων να γίνεται με επιτυχία.Να παρέχονται οι αναγκαίες εγκαταστάσεις στέγασης κατά την διάρκεια της καταγραφής αλλά και της διαδικασίας επιστροφής των παράτυπων μεταναστών.Να βελτιωθεί η επιτήρηση στα σύνορα. Προτείνει την δημιουργία ενός συστήματος ανάλυσης κινδύνου και την ενίσχυση της εκπαίδευσης των συνοριοφυλάκων.Να βελτιωθούν οι υποδομές και ο εξοπλισμός στα σημεία απ’ όπου περνάνε οι πρόσφυγες.Σημείωση!

Μεγάλες θα ήταν οι οικονομικές απώλειες της Ευρώπης από την κατάργηση της Σένγκεν επιβεβαιώνει σε σχετική του έκθεση το France Strategie. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει: «Μια μόνιμη επαναφορά των συνοριακών ελέγχων, θα κόστιζε στην Ευρώπη το 0,8% του ΑΕΠ σε διάστημα δέκα ετών».

The post Απορρίπτει ο Γιούνκερ τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα