Αποτυχημένο χαρακτηρίζει τον νόμο για τα αυθαίρετα ο Τσιρώνης

11:09 3/2/2016 - Πηγή: iPop

Στην αποτυχία του νόμου για τα αυθαίρετα αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη.

Όπως συγκεκριμένα σημείωσε ο κ. Τσιρώνης, έχει δοθεί παράταση 8 μηνών για εισπρακτικούς λόγους και τόνισε πως μόνο ένα ποσοστό μεγάλων αυθαιρεσιών έχουν ήδη δηλωθεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός στη συνέχεια των δηλώσεων του υπογράμμισε:

Το υπουργείο κινείται προς την κατεύθυνση της νομιμοποίησης γκρίζων οικισμών μέσα σε δάση

και δασικές εκτάσεις υπό όρους. Είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί κατά πρόσωπο ένα διαχρονικό οικιστικό ζήτημα

Και τόνισε: «Στις περιπτώσεις ολόκληρων οικισμών μέσα σε δάση θα πρέπει να βρεθεί κάποιο περιβαλλοντικό ισοδύναμο για να νομιμοποιηθούν. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε μια πραγματικότητα».

Φέρνοντας ως παράδειγμα την περιοχή που βρίσκεται πίσω από το Νομισματοκοπείο δεξιά και αριστερά στη Δουκίσσης Πλακεντίας που έχει χαρακτηριστεί αυθαίρετη είπε:

«Η περιοχή αυτή έμεινε εκτός σχεδίου για να μην εκτιναχθεί το κόστος των απαλλοτριώσεων, καθώς επρόκειτο να κατασκευαστεί εκεί ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Ο σχεδιασμός έμεινε στα χαρτιά».

Κλείνοντας ο κ. Τσιρώνης μίλησε για τη θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων για τα πρόστιμα των αυθαιρέτων σημειώνοντα: «Δεν έχει εγκαταλειφθεί ως ιδέα ωστόσο χρειάζεται χρόνο για να υλοποιηθεί, καθώς θα χρειαστεί να περάσει μέσα από τους θεσμούς και να αποδείξει ότι δεν μεταβάλλει το ισοζύγιο των εσόδων».

The post Αποτυχημένο χαρακτηρίζει τον νόμο για τα αυθαίρετα ο Τσιρώνης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα