Συγκλονιστικό video από βομβαρδισμούς στο Χαλέπι (Video)

13:10 1/12/2016 - Πηγή: iPop

Συγκλονιστικό video δείχνει στιγμές από τους βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν στο ανατολικό Χαλέπι. Στο video- ντοκουμέντο απεικονίζονται στιγμές από τις καταστροφές που προκλήθηκαν λόγω των βομβαρδισμών, αλλά και τις απόγνωσης που επικρατεί.

Συνεχείς βομβαρδισμοί πλήττουν το Χαλέπι της Συρίας, με τον κόσμο να εγκαταλείπει τα σπίτια του για να σωθεί, ενώ σημειώνονται διαρκώς θάνατοι και σοβαροί τραυματισμοί των ανθρώπων που βρίσκονταν στα σημεία.

Στο video

βλέπουμε τους ανθρώπους να τρέχουν στους δρόμους, προσπαθώντας να σωθούν, ενώ βλέπουμε άλλους να κουβαλάνε συνανθρώπους τους, που έχουν τραυματιστεί σοβαρά από τους βομβαρδισμούς.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το Ανατολικό Χαλέπι, προειδοποιώντας πως κινδυνεύει να μετατραπεί σε « γιγάντιο νεκροταφείο».

Ο Ο. Μπράιεν, επικεφαλής του Γραφείου για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ (OCHA), απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συγκλήθηκε εκτάκτως έπειτα από αίτημα της Γαλλίας, τόνισε:

Παρακαλούμε τις αντιμαχόμενες πλευρές να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουν τους αμάχους και να επιτρέψουν να την πρόσβαση στην πολιορκημένη περιοχή του ανατολικού Χαλεπιού προτού μετατραπεί σε ένα γιγάντιο νεκροταφείο

Ζήτησε, ακόμα, από τη συριακή κυβέρνηση να επιτρέψει με κάθε ασφάλεια την είσοδο των φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο ανατολικό Χαλέπι.

Όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής του OCHA, αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια πρόκειται να περάσουν από την Τουρκία στο δυτικό Χαλέπι, όμως θα πρέπει πρώτα να τερματιστεί η πολιορκία και να παρασχεθούν διαβεβαιώσεις για την προστασία των αμάχων.

Photo: Πρακτορείο ΑνατολήΔιαβάστε επίσης:

Χωρίς τέλος οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι της Συρίας

The post Συγκλονιστικό video από βομβαρδισμούς στο Χαλέπι (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα