Κάτω από το μηδέν δείχνει το θερμόμετρο στη βόρεια Ελλάδα- Που χρειάζονται αλυσίδες;

11:37 1/12/2016 - Πηγή: iPop

Παγωμένη συνεχίζει να είναι η βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα η δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου το θερμόμετρο δείχνει κάτω από το μηδέν. Πολλά μάλιστα είναι τα σημεία του οδικού δικτύου που απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Να σημειωθεί, πως οι χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών σε συνδυασμό με τον παγετό που έχει σχηματιστεί στο οδόστρωμα καθιστούν τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων άκρως απαραίτητη. Ενώ οι αρμόδιες αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες και τους ζητούν να

είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία νωρίς το πρωί της Πέμπτης είχε πέσει κάτω από το μηδέν ενώ -4 βαθμούς έδειχνε στις Σέρρες και στο Κιλκίς.

Η πιο χαμηλή θερμοκρασία να τονίσουμε, πως καταγράφηκε στη Φλώρινα όπου νωρίς το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -10 βαθμούς Κελσίου. Ενώ με -9 βαθμούς ξύπνησαν οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας όταν η θερμοκρασία στα Γρεβενά ήταν -8 βαθμοί Κελσίου.

Οι αστυνομικές διευθύνσεις των νομών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρουν πως με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί οι οποίοι κινούνται:

Στην Ημαθία, στην παλιά εθνική οδό ΘεσσαλονίκηςΚοζάνης (μέσω Καστανιάς) από το 72ο χλμ. (διασταύρωση Σελίου) έως το 97ο χλμ. (όρια με Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης), στις επαρχιακές οδούς Βέροιας – Σελίου (από το 4ο χλμ. έως το 26ο χλμ., χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), Νάουσας – 3-5 Πηγαδιών (από το 8ο χλμ. έως το 17ο χλμ., χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών), Νάουσα – Σελίου (από το 8ο χλμ. έως το 19ο χλμ., χιονοδρομικό κέντρο Σελίου), Βέροιας – Δασκίου (από το 13ο χλμ. μέχρι το Δάσκιο) και Νάουσας – Ροδοχωρίου (από το 8ο χλμ. μέχρι το Ροδοχώρι).

Διαβάστε επίσης:

Η κακοκαιρία έπληξε και την Κρήτη- Το χαλάζι κάλυψε τους δρόμους- Photos

The post Κάτω από το μηδέν δείχνει το θερμόμετρο στη βόρεια Ελλάδα- Που χρειάζονται αλυσίδες; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα