Κατατίθεται πολυνομοσχέδιο στη Βουλή για τις ηλεκτρονικές πληρωμές

12:28 1/12/2016 - Πηγή: iPop

Με τη συγκατάθεση των θεσμών κλείδωσαν οι διατάξεις για τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Οι διατάξεις αυτές πρόκειται να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα γίνει μετά το τετραήμερο 6-10 Δεκεμβρίου, το διάστημα που θα ψηφιστεί στη Βουλή και ο κρατικός προϋπολογισμός

του 2017.

Στόχος του πολυνομοσχεδίου είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, κυρίως μέσω της καταγραφής συναλλαγών και εισοδημάτων επιχειρήσεων και επαγγελματιών στο τραπεζικό σύστημα.

Το ανώτατο ποσοστό δαπάνης με πλαστικό χρήμα προκειμένου να δοθεί το αφορολόγητο όριο στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους κινείται από το 30% στο 20% με κλιμάκωση. Όσοι συγκεντρώνουν εισόδημα έως 10.000 θα πρέπει να δαπανήσουν το 10% με πλαστικό χρήμα, εφόσον έχουν εισόδημα έως 30.000 το 15% και όσοι διαθέτουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ θα πρέπει δαπανήσουν με πλαστικό χρήμα τουλάχιστον το 20%.

Όσον αφορά τις δαπάνες για τους γιατρούς, αυτές θα αναγνωρίζονται για έκπτωση φόρου μόνο εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί μέσω χρέωσης καρτών. Ενώ, οι δαπάνες για δικηγορικές υπηρεσίες θα αναγνωρίζονται από την εφορία για την οικοδόμηση του αφορολόγητου, μόνο εάν έχουν πραγματοποιηθεί με τη χρήση πλαστικού χρήματος και εφόσον ξεπερνούν το ποσό των 500 ευρώ.

Όσες από τις επιχειρήσεις δεν θα δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές, θα πρέπει να αναρτούν ειδική πινακίδα που θα είναι εμφανής στην είσοδο του καταστήματος, καθώς εάν δεν το κάνουν θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Κατατίθεται πολυνομοσχέδιο στη Βουλή για τις ηλεκτρονικές πληρωμές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα