Η κυβέρνηση Τραμπ, η πιο πλούσια στην ιστορία των ΗΠΑ

13:07 1/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Δημοσίευμα της «Washington Post» αναλύει το προφίλ της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ ενώ πολιτικοί αναλυτές της Ουάσινγκτον σημειώουν πως πρόκειται για την πιο πλούσια κυβέρνηση στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα ονόματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί από το στρατόπεδο του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ συμπεριλαμβάνονται πολυεκατομμυριούχοι, ένας κληρονόμος πάμπλουτης οικογένειας αλλά και δύο δισεκατομμυριούχοι,

που το όνομά τους φιγουράρει στη λίστα του περιοδικού «Forbes». Μάλιστα, επισημαίνεται ότι ο πλούτος της οικογένειας του ενός έχει αξία ίση με αυτή της περιουσίας του Άντριου Μέλον, που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πριν από έναν αιώνα.

Τα ονόματα που ακούγονται για τις αναθέσεις σε άλλες θέσεις της νέας κυβέρνησης είναι δηλωτικά των κινήσεων του Τραμπ για τη συμμετοχή στελεχών με μεγάλη περιουσία.

Αρκετοί από τους ανθρώπους που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στη νέα κυβέρνηση γεννήθηκαν πλούσιοι, σπούδασαν σε πανεπιστήμια που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ακαδημαϊκής αξιολόγησης των ΗΠΑ, ενώ μετά, συνέχισαν να συγκεντρώνουν περισσότερο πλούτο. Συνολικά, οι ίδιοι διαθέτουν μεγαλύτερη εμπειρία στη χρηματοδότηση πολιτικών υποψηφίων, παρά στην άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα