Στον «αέρα» το ασφαλιστικό- Νέο ραντεβού με τους Θεσμούς την Πέμπτη

22:59 16/3/2016 - Πηγή: iPop

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των δανειστών, με την Κυβέρνηση να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο κ. Κατρούγκαλος, κανένα ζήτημα δεν έκλεισε, με αποτέλεσμα οι διαπραγματευτές να συναντούν τους δανειστές εκ νέου την Πέμπτη.

«Διακόψαμε, ανοίξαμε όλα τα θέματα, θα συζητήσουμε ξανά αύριο», ήταν η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με το Κουαρτέτο.

Το αποτέλεσμα είναι φορολογικό και ασφαλιστικό να βρίσκονται

για ακόμα μια φορά στον «αέρα», παρά την αισιοδοξία της Κυβέρνησης ότι πολλά μέτωπα θα έκλειναν.

Μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις παραμένει το όριο του αφορολόγητου, το οποίο όπως φαίνεται είναι αναπόφευκτο να μην μειωθεί.

Η ατζέντα της Πέμπτης περιλαμβάνει συνεπώς όλα τα καυτά ζητήματα: δημοσιονομικό, ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια.

Να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι των Θεσμών αλλά και το ΔΝΤ επιζητούν να γίνει διεύρυνση της φορολογικής βάσης «με μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μεταφορά της επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα» βέβαια, δείχνουν να διαφωνούν με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50%.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα περιθώρια στενεύουν καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ επιθυμεί να αποχωρήσει από την Αθήνα την Παρασκευή.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Στον «αέρα» το ασφαλιστικό- Νέο ραντεβού με τους Θεσμούς την Πέμπτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα