Μεγάλες αλλαγές στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής- Σε τι μετονομάζεται;

22:45 16/3/2016 - Πηγή: iPop

Μεγάλες αλλαγές προβλέπει το σχέδιο ανασυγκρότησης για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο μάλιστα θα μετονομαστεί σε υπουργείο Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Δημήτρης Βίτσας, υπεύθυνος του Συντονιστικού Οργάνου για την Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης.

Στόχος του σχεδίου ανασυγκρότησης του Υπουργείου είναι να δημιουργηθούν νέες δομές λειτουργίας , αλλά και να οργανωθεί η διαχείριση των κέντρων φιλοξενίας με τον διορισμό διοικητικού συμβουλίου.

Το Υπουργείο θα έχει την ευθύνη της πολιτικής προστασίας για τα προσφυγικά ζητήματα.

Κατά

την εκδήλωση για το προσφυγικό του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας επισήμανε:

Πρέπει να ενισχύσουμε το υπουργείο Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής, ώστε να έχει δομή. Προετοιμαζόμαστε μέσα στη διαδικασία συγκρότησης του υπουργείου για τη διαχείριση των κέντρων φιλοξενίας, που θα πρέπει να έχουν διοικητικό συμβούλιο με τη συμμετοχή του υπεύθυνου του υπουργείου και όπου να υπάρχει τοπική έκφραση του οικείου δήμου

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, μέχρι την Κυριακή ακόμα 9.000 θέσεις φιλοξενίας θα είναι διαθέσιμες και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ετοιμαστούν ακόμα 10.000.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έκανε γνωστή την πρόθεση της Κυβέρνησης για δημιουργία μικρών, προσωρινών κέντρων φιλοξενίας σε δήμους έξω από την Αττική.

Τα τρία επίπεδα του σχεδιασμού:

Φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίαςΔημιουργία μικρότερων και καλύτερων δομών φιλοξενίας με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕΔημιουργία προγραμμάτων παιδείας και εργασίας σε όσους χρειαστεί να μείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα.

Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις του ΟΛΠ θα πρέπει να λειτουργούν ως δομές πρώτης φιλοξενίας για περίπου 1.000 άτομα, τα οποία θα προωθούνται σε άλλους χώρους φιλοξενίας.

Σχετικά με την Σύνοδο Κορυφής, αλλά και τον Γιάννη Μουζάλα, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε:

Πολιτικό καθήκον μας, είναι να επιμείνουμε ότι η ΕΕ και η Ευρώπη δεν είναι ένας χώρος κλειστών συνόρων. Ο Γιάννης Μουζάλας παλεύει να έχουμε μια επωφελή συμφωνία για τους πρόσφυγες, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ιδέα της δημοκρατικής Ευρώπης και για την Ελλάδα. Ο κ. Μουζάλας και ο κ. Καμμένος έχουν προσφέρει πάρα πολλά στη διαχείριση του προσφυγικού στη χώρα και είναι κρίμα που δημιουργείται ανάμεσά τους ένα ζήτημα που δεν αφορά το προσφυγικό

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Μεγάλες αλλαγές στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής- Σε τι μετονομάζεται; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα