Σύνδεση του Κυπριακού με την συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας

20:12 16/3/2016 - Πηγή: iPop

Άμεση σύνδεση βλέπει ο Ντόναλντ Τουσκ πως υπάρχει ανάμεσα στο Κυπριακό και την συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε πως για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, θα πρέπει να υπάρξει παράλληλα και πρόοδος στο Κυπριακό.

«Μόνο με υποστήριξη των συνομιλιών στην Κύπρο από τουρκικής πλευράς είναι εφαρμόσιμη οποιαδήποτε συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας», ήταν τα λόγια του κ. Τουσκ.

Θυμίζουμε πως ανάμεσα στα ανταλλάγματα που έχει ζητήσει η Τουρκία προκειμένου

να συμβάλλει στην μείωση των προσφυγικών ροών είναι και το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων.

Η Λευκωσία, ωστόσο, έχει αρνηθεί την συγκεκριμένη πρόταση κι έχει μπλοκάρει τα ενταξιακά κεφάλαια, προκειμένου να μπορέσει να πιέσει την Τουρκία για το Κυπριακό.

Οι προτάσεις της Κομισιόν για την Σύνοδο Κορυφής:Ζητούνται νομικές εγγυήσεις οι οποίες θα αφορούν την επιστροφή όλων των νέων παράτυπων μεταναστών, αλλά και όσων αιτούνται άσυλο και φτάνουν καθημερινά στα νησιά της Ελλάδας από την γειτονική Τουρκία.Να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα επανεγκατάστασης ένα προς έναΝα επισπευσθεί ο οδικός χάρτης ο οποίος εναπόκειται στην απελευθέρωση της βίζαςΝα επίσπευση η εκταμίευση των κονδυλίων για τους πρόσφυγες στην ΤουρκίαΝα επιταχυνθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Να βελτιωθούν οι ανθρωπιστικές συνθήκες που επικρατούν στη ΣυρίαPhoto: Andrea Bonetti / PM Hand Out / SOOC

The post Σύνδεση του Κυπριακού με την συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα