Στην καλή θέληση του ΔΝΤ οι ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας

10:08 7/3/2017 - Πηγή: iPop

Την ώρα που οι κύκλοι της Κυβέρνησης διαμηνύουν, πως στη συνάντηση της Κυβέρνησης και των επικεφαλής των Θεσμών τη Δευτέρα έχει πραγματοποιηθεί πρόοδος σε σχετικές δηλώσεις του ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου υπογραμμίζει, πως η επίτευξη συμφωνίας μέχρι το Eurogroup της 20ης Μαρτίου είναι «εφικτή».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στέλεχος του οικονομικού επιτελείου για να σημειωθεί συμφωνία στις 20 Μαρτίου «θα πρέπει το ΔΝΤ να δείξει καλή θέληση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο έχει ξεκινήσει να

δέχεται, πως η υπεραπόδοση για το 2016 έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα την ίδια στιγμή έχει σχεδόν μηδενιστεί το δημοσιονομικό κενό του 2018.

Οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν, πως μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης και των επικεφαλής των κλιμακίων έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου με στόχο να βρεθεί επιτέλους ο τρόπος ενεργοποίησης του μηχανισμού των μέτρων και των θετικών αντίμετρων.

Τονίζουμε, πως ο συγκεκριμένος μηχανισμός θα πρέπει να είναι έτοιμος το καλοκαίρι του 2018 πριν δηλαδή ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα.

Τι συνέβη στις συναντήσεις της Δευτέρας;

Τα τετ-α-τετ με τους εκπροσώπους των Θεσμών κύριο θέμα είχαν τα δημοσιονομικά, την προνομοθέτηση των μέτρων, το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Σε σχετικές του δηλώσεις, κυβερνητικός παράγοντας εκτίμησε, πως «υπάρχει κάποια πρόοδος», ενώ από την δική του πλευρά άλλος αξιωματούχος υπογράμμισε, πως «αλλάζουν λίγο οι αριθμοί, γίνονται συγκλίσεις, οπότε αυτό είναι καλό».

Οι συναντήσεις της Τρίτης:

Την Τρίτη στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για το υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε.), ενώ στις 15.00 θα συζητηθούν εκ νέου τα δημοσιονομικά.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν, πως μετά το πέρας των σημερινών συναντήσεων οι επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα.

Βέβαια, κυβερνητικοί παράγοντες δεν αποκλείουν πως μπορεί και να επιστρέψουν μετά το Euro Working Group.

Διαβάστε επίσης:

Μικρή πρόοδος στη διαπραγμάτευση | Τα ανοιχτά μέτωπα

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Στην καλή θέληση του ΔΝΤ οι ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΝΤ,dnt