Ημαθία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των συγγενών της άτυχης 13χρονης που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Δεν το χωράει ο νους το κακό που τους βρήκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (03/03), όταν έχασαν ξαφνικά και άδικα την 13χρονη Κατερίνα...
Το τραγικό τροχαίο έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της Αλεξάνδρειας Ημαθίας αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Η άτυχη Κατερίνα, επέστρεφε από το φροντιστήριό της στις 8 το βράδυ, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, όταν την παρέσυρε και την τραυμάτισε θανάσιμα το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 18χρονος, χωρίς δίπλωμα.
kideia5
Οι
γονείς, συντετριμμένοι ψάχνουν το κουράγιο να αντιμετωπίσουν το κακό που τους βρήκε και παρά τον αβάσταχτο πόνο τους, βρήκαν το κουράγιο και εξέδωσαν ανακοίνωση, θέλοντας να ευχαριστήσουν τον κόσμο που τους συμπαραστάθηκε.
«Στις δύσκολες στιγμές μας, στην διαχείριση του αδιανόητου, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες στους συνανθρώπους μας που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στο πένθος μας. Ευχόμαστε από καρδιάς κανένας γονέας να μην υποστεί το βάσανο αυτό της ψυχής. Η απώλεια τέτοιου μεγέθους είναι κενό που δεν αναπληρώνεται ποτέ. Η οικογένεια του Ιωάννη Κυρόπουλου», ανέφεραν χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα alexandreia-gidas.gr.
Στο σημείο του τραγικού τροχαίου, φίλοι, γνωστοί αλλά και απλοί πολίτες της Αλεξάνδρειας, αφήνουν λίγα λουλούδια και κεράκια τη μνήμη της κοπέλας.
alexandreia3
alexandreia2
Παράλληλα, οι συγγενείς και οικογενειακοί φίλοι της Κατερίνας ξεσπούν για τον άδικο χαμό του παιδιού.
Σοκαριστικά είναι και τα όσα περιέγραψε στο STAR η Έλσα Μελισσανίδου, φίλη της οικογένειας, «Η Κατερίνα είχε γίνει μια μάζα. Ο πατέρας της δεν είχε καταλάβει ότι χτύπησε η κόρη του, μέχρι που είδε τα τετράδια της κόρης του, που ήταν στη τσάντα που είχε πεταχτεί στο δρόμο μετά το χτύπημα. Ήταν άγγελος η Κατερίνα. Δεν μπορούμε να παρηγορήσουμε τους γονείς. Η Κωνσταντίνα, η μικρότερη αδελφή του κοριτσιού, είναι ίδια με την Κατερίνα. Ήταν όμορφη και πάντα χαμογελαστή η Κατερίνα».
Η θεία της Κατερίνας, Έλσα Κυροπούλου, η οποία μένει στο ίδιο χωριό με τον οδηγό που χτύπησε την ανιψιά της, μιλώντας στο STAR αποκάλυψε ότι ο 18χρονος οδηγούσε από το δημοτικό. «Είναι καλό παιδί... Ήταν κακιά στιγμή. Αλλά το παιδί οδηγούσε από το δημοτικό χωρίς δίπλωμα! Είναι καλή οικογένεια. Ξεκληρίστηκαν όμως δύο οικογένειες. Φταίνε οι γονείς του, γιατί τον άφηναν να οδηγεί χωρίς δίπλωμα», είπε χαρακτηριστικά.
«Όταν με πήρε ο αδελφός μου τηλέφωνο και μου είπε ότι "χτύπησε η Κατερίνα", ένιωσα πως είναι να χάνεις το παιδί σου, καθώς και το δικό μου παιδί το λένε Κατερίνα», δήλωσε τρεμάμενος ο θείος της Κατερίνας, Θανάσης Κυρόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο 18χρονος «προσπάθησε να διαφύγει», και συνέχισε, «ο πατέρας του παρίστανε ότι χτύπησε αυτός το κοριτσάκι μας. Μάρτυρες όμως που είδαν το τροχαίο, του έλεγαν “δε ντρέπεσαι; παριστάνεις τον οδηγό; εδώ ψυχορραγεί ένας άνθρωπος».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα τελευταία λεπτά της 13χρονης Κατερίνας πριν την παρασύρει με το ΙΧ ο 18χρονος (video)
Τα τελευταία λεπτά της 13χρονης Κατερίνας πριν την παρασύρει με το ΙΧ ο 18χρονος (video)

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το άτυχο κορίτσι ήταν πολύ ευτυχισμένο πριν κοπεί με τόσο σκληρό τρόπο το νήμα της ζωής της. Συγκεκριμένα πριν «φύγει» για πάντα από τη ζωή, είχε πάρει μια σοκολάτα, αλλά και το χαρτί για τις εξετάσεις του Lower. Ήταν πολύ ευτυχισμένη και χαρούμενη γιατί πήγαινε στο πάρτι της μικρότερης αδελφής της.

Το χρονικό της τραγωδίας
Ήταν οκτώ το βράδυ της Παρασκευής (03/03) όταν η 13χρονη Κατερίνα επέστρεφε στο σπίτι της, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Ξαφνικά, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας 18χρονος και σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, την παρέσυρε, τραυματίζοντάς την βαριά.
Η άτυχη κοπέλα αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή της ήταν πολύ σοβαρή καθώς έφερε πολλά τραύματα στο κεφάλι. Από τη Βέροια η 13χρονη διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου τα ξημερώματα κατέληξε.
Ο νεαρός οδηγός συνελήφθη, ενώ διαπιστώθηκε πως δεν είχε δίπλωμα στην κατοχή του. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα