Στη σημασία της συνεργίας όλων των Αμερικανών εστίασε ο Ομπάμα

10:21 8/1/2017 - Πηγή: iPop

Το δικό του μήνυμα σχετικά με τη συνεργία των πολιτών και τη σημασία που αυτή έχει έστειλε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ λίγες μόνο ημέρες πριν δώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον Ντόναλντ Τραμπ.

Στην εβδομαδιαία του ομιλία του απερχόμενος πρόεδρος της Αμερικής τόνισε:

Συνδετικό νήμα της καριέρας μου ήταν η άποψη ότι όταν οι απλοί άνθρωποι ασχολούνται, εμπλέκονται και συνεργάζονται σε μια κοινή προσπάθεια, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στους συμπατριώτες του να θυμηθούν πως «η

μακρά αμερικανική ιστορία στιγματίστηκε μεν από δυσκολίες, αλλά τελικά γράφεται από γενιές πολιτών που με κάποιο τρόπο συνεργάστηκαν, χωρίς μεγαλοστομίες, για να πετύχουν την ενότητα».

Επίσης, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε αναφερόμενος στο έργο των πολιτών είπε: «το έργο μας είναι και θα παραμένει για πάντα ανολοκλήρωτο. Αυτό σημαίνει να είσαι πολίτης: η ιδέα ότι με σκληρή δουλειά, οι άνθρωποι που αγαπούν τη χώρα τους μπορούν να την αλλάξουν».

Και εξήγησε γιατί επέλεξε να μιλήσει για τελευταία φορά από το Σικάγο και να εκφωνήσει εκεί τον αποχαιρετιστήριο λόγο του σημειώνοντας «Δεν είναι μόνο επειδή είναι η πόλη μου, το μέρος όπου συνάντησα τη σύζυγό μου και όπου ξεκινήσαμε την οικογένειά μας, αλλά επίσης διότι εκεί ξεκίνησα και την καριέρα μου στην πολιτική».

photo:REUTERS/KEVIN LAMARQUE

The post Στη σημασία της συνεργίας όλων των Αμερικανών εστίασε ο Ομπάμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα