Η ταλαιπωρία συνεχίζεται λόγω της κακοκαιρίας- Σε συναγερμό η χώρα- Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί;

09:28 8/1/2017 - Πηγή: iPop

Χωρίς τέλος φέρεται να είναι η ταλαιπωρία των πολιτών σ΄όλη σχεδόν τη χώρα λόγω της κακοκαιρίας. Λόγω του παγετού οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε συναγερμό με στόχο να βοηθήσουν τους πολίτες που μπορεί να έχουν ανάγκη, ενώ δύσκολο ήταν το βράδυ που πέρασαν οι εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό και συγκεκριμένα στο ύψος του Αιγίου.

Τα προβλήματα λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και του παγετού, κυρίως σε περιοχές της βόρειας αλλά και της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας είναι πολλά και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τονίζει,

πως τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν και την Κυριακή.

Χωρίς θέρμανση η πόλη της Πτολεμαΐδας:

Η έντονη κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί βλάβη στις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Καρδιάς της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και έτσι οι κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς θέρμανση.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Κορίνθου- Πατρών:

Το πρωί της Κυριακής αποκαταστάιθηκε η κυκλοφορία στη Νέα Εθνική Κορίνθου – Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα από την Ακράτα μέχρι το Αίγιο που είχε κλείσει λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Σε ξενοδοχεία και σχολεία όσοι είχαν εγκλωβιστεί στην Εθνική Οδό:

Σε ξενοδοχεία αλλά και σχολεία οδηγήθηκαν οι εγκλωβισμένοι από την Εθνική Οδό οδηγοί για να μπορέσουν να περάσουν τη δύσκολη νύχτα.

Τα ξενοδοχεία της περιοχής γέμισαν, ενώ παράλληλα άνοιξαν το 3ο Γυμνάσιο Αιγίου και το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού.

Κλειστά σχολεία:

Κλειστά αναμένεται να παραμείνουν τα σχολεία στις 9 και στις 10 Ιανουαρίου λόγω του παγετού στην Κοζάνη.

Που είναι μεγαλύτερα τα προβλήματα;

Στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, και συγκεκριμένα στο ύψος των Καλαβρύτων, καθώς εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία διεξάγεται μετ’ εμποδίων. Δύσκολο ήταν το βράδυ που πέρασαν οι δεκάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί οι οποίοι οδηγήθηκαν σε ξενοδοχεία και σε σχολεία για να βρουν ζεστασιά.

Την ίδια στιγμή τονίζουμε, πως σε μικρότερη, όμως, κλίμακα, προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο της Αττικής, καθώς σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ, παραμένει κλειστή από την Παρασκευή.

Αλυσίδες πρέπει να έχουν τα οχήματα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Παράλληλα η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης και συγκριμένα από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, αλλά και στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το ύψος των Βιλίων.

Βέβαια, ανάλογα να τονίσουμε, πως είναι τα προβλήματα τα οποία παρατηρούνται και στη Θεσσαλονίκη με την αστυνομία να έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Εγκλωβισμένοι περιπατητές σε φαράγγι της Κρήτης:

Δύο περιπατητές έχουν εγκλωβιστεί σε φαράγγι της Κρήτης, με την ΕΜΑΚ να έχει στήσει επιχείρηση με στόχο τον απεγκλωβισμό και την ασφαλή μεταφορά τους.

Οι δύο άνθρωποι παραμένουν μέσα στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης στο Σέλινο Χανίων από το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν πάει στην περιοχή για πεζοπορία και όταν το ποτάμι φούσκωσε οι δύο τους εγκλωβίστηκαν μέσα στο φαράγγι.

The post Η ταλαιπωρία συνεχίζεται λόγω της κακοκαιρίας- Σε συναγερμό η χώρα- Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα