Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Σαντιάγκο- Πιθανό το ενδεχόμενο να έρθει αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή

09:44 8/1/2017 - Πηγή: iPop

Οι Αρχές των ΗΠΑ απήγγειλαν σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα κατηγορίες στον Σαντιάγκο επισημαίνοντας, πως πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να έρθει αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Θυμίζουμε, πως ο Εστεμπάν Σαντιάγκο, ο 26χρονος βετεράνος του πολέμου του Ιράκ κατηγορείται, πως πυροβόλησε αλλά και σκότωσε πέντε ανθρώπους την Παρασκευή, στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ που βρίσκεται στην Φλόριντα.

Ο Μάρλιν Ρίτσμαν, ο οποίος είναι στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών, αλλά και επικεφαλής του

τμήματος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών στην πόλη Ανκορέιτζ της Αλάσκας, από όπου αναχώρησε αεροπορικώς ο Σαντιάγκο για την Φλόριντα, επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου πως ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε τον Νοέμβριο στο τμήμα του Γραφείου και συμπλήρωσε ότι δήλωσε πως το μυαλό του ελέγχεται από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες. ‘Ετσι, στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε μια ιατρική μονάδα για να μπορέσει να αξιολογηθεί η ψυχική του κατάσταση.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Άνκορεϊτζ, Κρις Τόλεϊ, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ο Σαντιάγκο είχε τρομοκρατικές σκέψεις και πίστευε ότι είχε επηρεαστεί από το Ισλαμικό Κράτος

Ο Σαντιάγκο, σημειώνεται πως είναι πρώην στρατιώτης της Εθνοφρουράς, και έτσι ανακρίθηκε από τις αρχές οι οποίες δεν αποκλείουν κανένα σενάριο, σχετικά με τα κίνητρα του.

Σημειώνεται, πως ανάμεσα στις κατηγορίες που βαραίνουν τον Σαντιάγκο είναι αυτή της άσκησης πράξης βίας, όπως επίσης και της πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης, της χρήσης όπλου για διάπραξη βίαιου εγκλήματος αλλά και της πρόκλησης θανάτου.

Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να εμφανιστεί σε δικαστήριο στο Φορτ Λόντερντεϊλ την Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Βετεράνος στρατιώτης του πολέμου στο Ιράκ ο ένοπλος άνδρας στη Florida- Σταμάτησε να πυροβολεί όταν τέλειωσαν οι σφαίρες

The post Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Σαντιάγκο- Πιθανό το ενδεχόμενο να έρθει αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα