Στη δημοσιότητα φωτογραφία του τζιχαντιστή που αιματοκύλησε το Manchester

07:45 24/5/2017 - Πηγή: iPop

Στη δημοσιότητα δόθηκε απ’ τις Αρχές φωτογραφία του Salman Abedi, του τζιχαντιστή που αιματοκύλησε το Manchester, προκαλώντας τον θάνατο 22 ατόμων και τον τραυματισμό ακόμα 59. Για ακόμα μια φορά, προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Manchester ανακοίνωσε την Τρίτη πως ο δράστης ήταν ο 22χρονος Salman Abedi. Οι έρευνες για να διαπιστωθεί εάν είχε συνεργούς είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ο 22χρονος Salman Abedi

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης, ωστόσο,

οι ΗΠΑ τονίζουν πως δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επιβεβαιώσουν τη σύνδεση μεταξύ της οργάνωσης και του δράστη.

Ο Salman Abedi γεννήθηκε στο Manchester, ενώ είχε καταγωγή απ’ το Λιβύη. Οι γονείς του ήρθαν στη Βρετανία για να γλιτώσουν απ’ το καθεστώς του Καντάφι.

Η Telegraph γράφει πως οι γονείς του, η μητέρα του Samia Τabbal, 50 ετών, και ο πατέρας Ramadan Abedi, γεννήθηκαν στη Λιβύη αλλά μετανάστευσαν στο Λονδίνο πριν μετακομίσουν στην περιοχή Fallowfield του νότιου Manchester.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ότι όλη η οικογένεια, εκτός απ’τους δύο μεγάλους γιους, επέστρεψε πριν λίγο καιρό στη Λιβύη.

Ήταν γνωστός στις Αρχές

Ο Salman Abedi φαίνεται πως ήταν γνωστός στις Αρχές αλλά και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Μέλη της κοινότητας της Λιβύης στο Manchester δήλωσαν, πάντως, έκπληκτα όταν έμαθαν ότι ο Salman ήταν ο δράστης της αιματηρής επίθεσης.

Μέλος της κοινότητας είπε χαρακτηριστικά στον Guardian: «Ο Salman; Είμαι έκπληκτος. Ήταν τόσο ήσυχο αγόρι, πάντα μου έδειχνε σεβασμό. Ο αδελφός του ήταν εξωστρεφής, αλλά ο Salman ήταν πολύ ήσυχος. Φαίνεται τόσο απίθανο να είναι αυτός που το έκανε».

Διαβάστε ακόμα:

T. May: Αυξήθηκε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής | Φόβοι για νέα επίθεση

Photo: AFP PHOTO / Ben STANSALL

The post Στη δημοσιότητα φωτογραφία του τζιχαντιστή που αιματοκύλησε το Manchester appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Manchester,