Η πρόταση για το χρέος που απέρριψε το ΔΝΤ

20:17 23/5/2017 - Πηγή: iPop

Μια συμβιβαστική πρόταση για το χρέος φέρεται να απέρριψε τη Δευτέρα στο περιθώριο του Eurogroup το ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η συμβιβαστική πρόταση, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, προέβλεπε την επέκταση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων κατά 15 έτη.

H πρόταση κατατέθηκε απ’ τους

ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ωστόσο, το ΔΝΤ την έκρινε ανεπαρκή.

Το Bloomberg επικαλείται ανώνυμες πηγές με γνώση επί των χθεσινών, πολύωρων διαβουλεύσεων.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, η ανυποχώρητη στάση του ΔΝΤ ευθύνεται κυρίως για την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα.

Το ΔΝΤ έκρινε πως οι προτάσεις των Ευρωπαίων δεν είναι αρκετές ώστε να συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό σκέλος του προγράμματος βοήθειας

Θυμίζουμε πως η ένταξη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη για την εκταμίευση της δόσης διότι αρκετά κράτη – μέλη, ανάμεσά τους και η Γερμανία, θεωρούν την εμπλοκή του Ταμείου ως ένδειξη αξιοπιστίας του προγράμματος.

Όμως, το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει πως για να συμμετέχει στο πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Μια τέτοια εξέλιξη, θ’ ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Διαβάστε ακόμα:

Διαβεβαιώσεις από Βρυξέλλες για την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης

Photo: Reuters

The post Η πρόταση για το χρέος που απέρριψε το ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα