T. May: Αυξήθηκε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής | Φόβοι για νέα επίθεση

23:51 23/5/2017 - Πηγή: iPop
| Φόβοι

Αυξάνεται τελικά το επίπεδο απειλής στη Βρετανία, παρά το ότι νωρίτερα δεν κρίθηκε απαραίτητο. Αργά το βράδυ της Τρίτης, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Theresa May, ανακοίνωσε πως το επίπεδο απειλής για νέα επίθεση στην χώρα ανέβηκε από «σοβαρό» σε «κρίσιμο» στον απόηχο του χτυπήματος στο Manchester Arena με 22 νεκρούς και 59 τραυματίες.

PM Theresa May: UK terror threat level raised from

severe to critical, which means further attack may be imminent https://t.co/I7YngSds2C pic.twitter.com/lcmoVQFUaI

BBC Breaking News (@BBCBreaking) May 23, 2017

Συγκεκριμένα, η Theresa May σε έκτακτες δηλώσεις της, είπε πως το επίπεδο απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανέβει από σοβαρό σε κρίσιμο, μετά από μια δεύτερη συνεδρίαση έκτακτης ανάγκης του συμβουλίου Cobra.

Η κα May εξέφρασε την ανησυχία της για νέες επιθέσεις, λέγοντας πως δεν μπορεί να αγνοήσει την πιθανότητα μια ευρύτερη ομάδα ατόμων να συνδέεται με την επίθεση.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα αποσταλούν για να βοηθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις. Τα κτίρια τα οποία είναι εν δυνάμει στόχοι τρομοκρατικής επίθεσης θα φρουρούνται από άνδρες των ενόπλων δυνάμεων, ενώ είναι πιθανό ν’ αναπτυχθεί στρατός και σε δημόσιες εκδηλώσεις.

«Οι τρομοκράτες δεν θα κερδίσουν ποτέ και θα επικρατήσουμε», είπε η May, ενώ στη συνέχεια εξήρε την ανταπόκριση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας στο Manchester, λέγοντας ότι «το κακό μπορεί να ξεπεραστεί από το καλό».

Αξίζει να σημειωθεί πως το επίπεδο συναγερμού 5 είναι το υψηλότερο και είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της Βρετανίας που το επίπεδο ασφαλείας αναβαθμίζεται σε τέτοιο βαθμό.

Photo: © Alessia Pierdomenico / Reuters

The post T. May: Αυξήθηκε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής | Φόβοι για νέα επίθεση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα