Σταθάκης: Η Κυβέρνηση αποζητά άμεση λύση για τις Σκουριές

15:18 15/1/2016 - Πηγή: iPop

Υπέρ της άμεσης λύσης για τις Σκουριές τονίζει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, πως τάσσεται η Κυβέρνηση. Κατεβάζοντας με αυτό τον τρόπο τους τόνους αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα ο κ. Σταθάκης εξηγεί πως τα προβλήματα δεν είναι πολλά.

Τι τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κ.Σταθάκης;

«Θέλουμε διάλογο και συντεταγμένο πλαίσιο εντός του οποίου θα λυθούν τα τρία ή τέσσερα

προβλήματα»

Και πρόσθεσε:

Η εταιρεία οφείλει να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Θέλοντας να απαντήσει σ΄όλα όσα έχουν ακουστεί από την πλευρά της αντιπολίτευσης εξήγησε πως δεν υπάρχει αποστολή αντιεπενδυτικού σήματος.

Και συμπλήρωσε: «σε ξενοδοχειακή εταιρεία τη Χαλκιδικής τοποθετήθηκαν ξένοι θεσμικοί επενδυτές με 500 εκ. ευρώ. Μόνον τις τελευταίες εβδομάδες έχουν τοποθετηθεί επενδυτικά κεφάλαια σε υπάρχουσες, λειτουργούσες ξενοδοχειακές μονάδες».

Στη συνέχεια πραγματοποίησε ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας:

«Αν θεωρείτε ότι φταίει η κυβέρνηση, εσείς γιατί δεν τα λύσατε και δεν προχώρησε η επένδυση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα;»

Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες η κατασκευαστική εταιρεία Eldorado Gold ανακοίνωσε την αναβολή των επενδυτικών έργων στις Σκουριές, καθώς η εταιρεία είναι δυσαρεστημένη από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, στο ζήτημα των επενδύσεων στην περιοχή, εξαπολύοντας ταυτόχρονα κατηγορίες εναντίον του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη.

Τι είπε για τις τράπεζες;

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει άμεσα παρέμβαση από την Κυβέρνηση αν, όπως τόνισε: «οι τράπεζες δεν συμμορφωθούν με τον ευρωπαϊκό κανονισμό, που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 9 Δεκεμβρίου και βάζει φρένο στις υπερβολικές χρεώσεις που επιβάλλουν για τη χρήση πιστωτικών καρτών, αλλά και στις διατραπεζικές συναλλαγές».

Και επισήμανε πως:

Η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει πρώτη να προχωρήσει στην εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων. Θα είναι μέσα στα επιτρεπόμενα όρια και στα πλαίσια των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Σταθάκης: Η Κυβέρνηση αποζητά άμεση λύση για τις Σκουριές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα