Σταμάτα να στάζεις φαρμάκι και άνοιξε ένα βιβλίο… θα σε κάνει πιο «όμορφο» άνθρωπο!

12:07 9/5/2017 - Πηγή: iPop

Σταμάτα να στάζεις φαρμάκι και άνοιξε ένα βιβλίο… θα σε κάνει πιο «όμορφο» άνθρωπο, οπότε μήπως ήρθε η ώρα να επισκεφτείς ένα βιβλιοπωλείο;

Αν χρειάζεσαι ένα ακόμα κίνητρο -πέρα από τα προφανέστατα- για να τελειώσεις εκείνο το βιβλίο που ξεκίνησες πριν δεκαετίες και τώρα παραμένει σκονισμένο στο κομοδίνο σου για να «φαίνεται» ότι διαβάζεις μην αγχώνεσαι! Η επιστημονική ομάδα του Kingston University ήρθε για να σε βοηθήσει!

Σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν στο Λονδρέζικο πανεπιστήμιο, όσοι διαβάζουν αντί να παρακολουθούν

τηλεόραση είναι πιο πιθανό να συμπεριφέρονται μ’ έναν πιο «κοινωνικά αποδεκτό» τρόπο.

Με λίγα λόγια, το να διαβάζεις σε κάνει πολύ καλύτερο άνθρωπο!

Η έρευνα, η οποία είχε δείγμα 123 συμμετεχόντων, βασίστηκε στις επιλογές τους σχετικά με τα βιβλία, τις θεατρικές παραστάσεις και τα τηλεοπτικά προγράμματα που παρακολουθούσαν και τα αποτελέσματα έδειξαν πως εκείνοι που διάβαζαν βιβλία είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να μην βάζουν πάντα μπροστά από όλα το «εγώ» τους!

Εκείνοι που έβλεπαν το ένα show μετά από το άλλο αποδείχθηκε πως είχαν πολύ λιγότερο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους στον περίγυρό τους.

Βεβαίως, υπάρχει ένα catch. Ακόμα και μετά από αυτή την έρευνα, δεν μπορείς να περιμένεις από το στάδιο του να παρακολουθείς για δεύτερη φορά το “Big Little Lies” να αρπάξεις τα άπαντα του Philip Roth και να αναμένεις να στεφθείς ως ο πιο «όμορφος» άνθρωπος του κόσμου.

Αν θέλεις να θεωρείσαι καλύτερος πρέπει να παίξεις με τους κανόνες!

Εκείνοι που διαβάζουν μυθιστοριογραφία θα παρουσιάσουν περισσότερες θετικές συνέπειες από την κοινωνικοποίηση και αυτοί που διαβάζουν δράματα και ρομαντικά μυθιστορήματα είναι πιο εντυπωσιακοί, σύμφωνα με τον Independent.

Οι fans των πειραματικών βιβλίων είναι επίσης τυχεροί, καθώς και εκείνοι μπορούν να εκτιμήσουν ένα καλό μυθιστόρημα. Οι fans της κωμωδίας σημείωσαν το υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με τους άλλους.

«Η εμπλοκή με τη φανταστική πεζογραφία και την κωμωδία, ειδικότερα, θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την ενίσχυση των ικανοτήτων των ανθρώπων» αανφέρουν οι επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα και δημοσίευσε ο Independent.

Ακόμα δεν έχεις πειστεί πως πρέπει να πας να αγοράσεις κανα δυό βιβλίοα Λοιπόν, δυστυχώς κάνεις λάθος!

Σύμφωνα με τον Independent, το eHarmony κατέληξε στο ότι οι χρήστες που βάζουν στα ενδιαφέροντά τους το διάβασμα θεωρούνται πιο ελκυστικοί!

Μήπως ήρθε η ώρα να περάσεις μία βόλτα από το κοντινότερο βιβλιοπωλείο…;

The post Σταμάτα να στάζεις φαρμάκι και άνοιξε ένα βιβλίο… θα σε κάνει πιο «όμορφο» άνθρωπο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα