Σταμάτα να δέρνεις τα παιδιά σου με την φωνή σου

20:07 1/12/2014 - Πηγή: iPop

Στα παλιά χρόνια οι γονείς πίστευαν ότι το ξύλο είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαπαιδαγωγήσεις το παιδί σου και να το κάνεις έναν αξιόλογο και ευσυνείδητο άνθρωπο. Οι ιδέες αυτές και τα πιστεύω, όμως, ευτυχώς άλλαξαν. Οι νέοι γονείς έχουν βρει καλύτερους τρόπους για να μπορέσεις και εσύ να διαπαιδαγωγήσεις το παιδί σου σωστά και φυσικά σε αυτούς δεν εντάσσονται οι φωνές και οι βρισιές.

Γιατί να σταματήσεις να φωνάζεις και πώς να διαπαιδαγωγήσεις το παιδί σου σωστά;Χρειάζεσαι ηρεμία: Κάθε φορά που πας να φωνάξεις στα παιδιά σου και να ξεσπάσεις γιατί ίσως είχες μια φορτωμένη μέρα ξανασκέψου
το και κατάλαβε επιτέλους ότι η φωνή δεν βοηθά. Αντιθέτως, θα κάνει τα παιδιά σου να σε φοβούνται και καταβάθος να μην σε συμπαθούν.Εξήγησε του σε χαμηλό τόνο φωνής τα πάντα: Αν το έλεγες αυτό στην γιαγιά σου δεν θα συμφωνούσε γιατί ήταν της παλιάς σχολής. Εμείς, όμως, οφείλουμε να σου πούμε ότι για να διαπαιδαγωγήσεις το παιδί σου σωστά οφείλεις να έχεις πολύ μεγάλη υπομονή και κατανόηση. Να δεχτείς ότι όλοι κάνουν λάθη και δεν μπορεί να μάθει από τα πρώτα της ζωής του να συμπεριφέρεται σαν ενήλικας.Δώσε του παραδείγματα μέσα από παραμύθια: Τα παιδιά αγαπούν πολύ τα παραμύθια. Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, να του εξηγήσεις τα πάντα είναι μέσω αυτών. Φτιάξε το δικό σου μικρό παραμύθι βασισμένο σε όσα συνέβησαν και έτσι κάνε το να καταλάβει την πραγματικότητα.

The post Σταμάτα να δέρνεις τα παιδιά σου με την φωνή σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα