Με αυτό το χάπι δεν θα ξαναπιείς!

18:30 1/12/2014 - Πηγή: iPop

Τώρα που έρχονται οι γιορτές νιώθεις ότι θα το παρακάνεις με το αλκοόλ. Και δεν είναι μόνο οι εορταστικές μέρες… την Παρασκευή ήπιες τόσο πολύ που οριακά νιώθεις ότι στις φλέβες σου κυλάει αλκοόλ και όχι αίμα. Μήπως ήρθε ο καιρός να το ελαττώσεις. Ειδικά αν καταναλώσεις μισό μπουκάλι κρασί την ημέρα τότε σίγουρα πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό.

Στην Αγγλία και στην Ουαλία έχει κυκλοφορήσει ένα χάπι που όταν το πάρεις δεν θα ξαναπιείς! Το χάπι αυτό σε βοηθάει να σταματήσεις να πίνεις κάνοντας σε να μην το έχεις ανάγκη.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NICE) επισημαίνει πως ο καθένας που έχει ανάγκη το χάπι μπορεί να προμηθευτεί το χάπι, αφού βέβαια πληρεί κάποιες προϋποθέσεις. Το χάπι Selincro κοστίζει 3 λίρες και χορηγείται σε άτομα με σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού που πρέπει να σταματήσουν να πίνουν άμεσα.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι για την καλύτερη θεραπεία από το αλκοόλ συνδυάζεται με την ιατρική υποστήριξη και παρακολούθηση. Εκτός από τα άτομα που δηλώνουν αλκοολικοί υπάρχουν και πολύ ακόμα άνθρωποι που είναι αλλά δεν το γνωρίζουν. Ή ακόμα και εκείνοι που είναι ήπια αλκοολικοί.

Ο καθηγητής Jonathan Chick , ιατρικός σύμβουλος αναφέρει: «Ακόμα και 2 ποτήρια κρασί την ημέρα θεωρείται ένα ήπιο στάδιο αλκοολισμού». Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει με 2 ποτήρια την ημέρα και σιγά-σιγά να το αυξάνει. Σίγουρα ένα χάπι δεν θα εξαλείψει τον αλκοολισμό αλλά ο συνδυασμός χαπιού και ψυχολογικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του NICE ο κάθε άνθρωπος μπορεί να πάρει μόνο ένα χαπάκι την ημέρα. Αν θέλει να αυξήσει τη δόση τότε πρέπει να μιλήσει με τον γιατρό του για να του αλλάξει την δοσολογία.

The post Με αυτό το χάπι δεν θα ξαναπιείς! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα