Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων η νέα λίστα με μεγαλοκαταθέτες

08:36 11/10/2016 - Πηγή: iPop

Η νέα λίστα με 475 μεγαλοκαταθέτες σε τράπεζες της Κεντρικής Ευρώπης βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων. Τονίζεται, ότι ο Πρωθυπουργός κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την διαπλοκή ενημέρωσε για την ύπαρξη της λίστας, λέγοντας πως η Κυβέρνηση την παρέλαβε πριν από λίγες ημέρες και την παρέδωσε στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Θέλω να ενημερώσω το Σώμα ότι μόλις πριν από δέκα ημέρες οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα

λίστα από τις αρχές της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, από το Υπουργείο του κ. Μπόργιανς, με τετρακόσιους εβδομήντα πέντε μεγαλοκαταθέτες σε τράπεζα της κεντρικής Ευρώπης. Και ξέρετε ποιο είναι το ενδιαφέρον σε αυτή τη νέα λίστα; Πρόκειται για στοιχεία του 2010, δηλαδή για μια χρονιά που κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για παραγραφή αδικημάτων. Και η λίστα αυτή έχει ήδη παραδοθεί εκεί που πρέπει, όχι στα συρτάρια μας, αλλά στις εισαγγελικές αρχές για τις απαραίτητες ενέργειες. Πρόκειται για άλλη μια μεγάλη επιτυχία και θα δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια στις διωκτικές και ελεγκτικές αρχές για την πλήρη ταυτοποίηση και αξιοποίηση και αυτής της λίστας

Πρόκειται για μια «νέα λίστα Μπόργιανς», που περιλαμβάνει τα ονόματα 475 μεγαλοκαταθετών σε τράπεζες της Κεντρικής Ευρώπης απ’ το 2010.

Πριν από 10 μέρες η συγκεκριμένη λίστα φέρεται να έφθασε στην υπηρεσία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών απ’ την αντίστοιχη υπηρεσία του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Η αποστολή της έγινε ηλεκτρονικά και με ειδικό κρυπτογραφημένο σύστημα.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα;Η διασταύρωση των στοιχείων με άλλες λίστες που έχουν παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές.Διασταύρωση των εισοδημάτων των εμπλεκόμενων και ύψος καταθέσεων στους λογαριασμούς τους.

Τα πρώτα αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

The post Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων η νέα λίστα με μεγαλοκαταθέτες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα