Σε έκτακτη ανάγκη η Βόρεια Καρολίνα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου

07:57 11/10/2016 - Πηγή: iPop

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε την Δευτέρα και η Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας απ’ τον Πρόεδρο Ομπάμα έπειτα απ’ το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, κονδύλια του κράτους θα δοθούν σε άτομα 10 διοικητικών διαμερισμάτων τα οποία επλήγησαν απ’τον φονικό τυφώνα.

Εκατοντάδες άτομα σε πολλές πόλεις αναγκάστηκαν να διασωθούν με ελικόπτερα και βάρκες καθώς τα ποτάμια ξεχείλισαν και η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει επικίνδυνα. Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι πλημμύρες είναι πιθανό να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Στην Αϊτή

τα θύματα έφθασαν τα 1.000, ενώ στις ΗΠΑ τα 23, 11 από τα οποία ήταν στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο Κυβερνήτης δήλωσε πως «η καταιγίδα δεν έχει τελειώσει στη Βόρεια Καρολίνα», ενώ εκτίμησε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

2.000 άτομα είναι εγκλωβισμένα στις ταράτσες και τα σπίτια τους στο Λάμπερτον, δίπλα στον ποταμό Λάμπερ, λόγω των πλημμυρών.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι την Παρασκευή θα υπερχειλίσει και ο ποταμός Νόις, προτρέποντας τις Αρχές να εκκενώσουν τα σπίτια που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού.

Στη Νότια Καρολίνα, ο κυβερνήτης ενημέρωσε ότι τα ποτάμια είναι στο όριο της στάθμης τους. «Ό,τι δεν έχει πλημμυρίσει σήμερα μπορεί να πλημμυρίσει αύριο. Υπήρξαν τουλάχιστον τρεις θάνατοι στην πολιτεία που οφείλονται στον τυφώνα, μεταξύ τους και ένας οδηγός που παρασύρθηκε από τα νερά μέσα στο αυτοκίνητό του».

1,1 εκατομμύρια άτομα δεν είχαν ρεύμα σε Φλόριντα, Τζόρτζια, Βόρεια και Νότια Καρολίνα, και την Βιρτζίνια.

Photo: AP

The post Σε έκτακτη ανάγκη η Βόρεια Καρολίνα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα