Εξετάζεται το νέο αίτημα έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών

08:25 25/4/2017 - Πηγή: iPop

Συζητείται σήμερα, Τρίτη, στο Εφετείο της Αθήνας το δεύτερο αίτημα έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών στην γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο των Εφετών πρόκειται να εξετάσει σήμερα το αίτημα των τουρκικών Αρχών για την έκδοση των τριών απ’ τους οκτώ στρατιωτικούς.

Θυμίζουμε ότι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί εισήλθαν στην χώρα μας παράνομα τον περασμένο Ιούλιο, αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ο Άρειος Πάγος είχε πει «όχι» στην έκδοση των στρατιωτικών στην Τουρκία,

ωστόσο, οι Αρχές της γειτονικής χώρας υπέβαλαν και δεύτερο αίτημα έκδοσης.

Σύμφωνα με την Τουρκία, οι οκτώ στρατιωτικοί κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Erdogan, για απόπειρα κατάργησης της Κυβέρνησης, για προσπάθεια εμπόδισης της Κυβέρνησης να εκτελέσει το έργο της, για απόπειρα κατάργησης της Τουρκικής συνταγματικής τάξης, για απόπειρα κατάργησης της μεγάλης εθνοσυνέλευσης, για πρόκληση ζημιάς στη δημόσια περιουσία της Τουρκίας κ.ά.

Οι τουρκικές Αρχές πρόσθεσαν στη λίστα των αδικημάτων κι άλλες κατηγορίες μετά το νέο αίτημα έκδοσης, όπως είναι το αδίκημα για πρόκληση ζημιάς.

Οι οκτώ στρατιωτικοί εξακολουθούν να βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου, διότι εκκρεμούν οι αποφάσεις για τη διαδικασία του ασύλου.

The post Εξετάζεται το νέο αίτημα έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα