Βενεζουέλα: Τέταρτη εβδομάδα διαδηλώσεων με αύξηση του απολογισμού των θυμάτων

08:10 25/4/2017 - Πηγή: iPop

Στην τέταρτη εβδομάδα εισέρχονται οι διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα, ενώ αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, μ’ ένα ακόμα άτομο να χάνει τη ζωή του χθες, Δευτέρα.

Οι κάτοικοι καταλαμβάνουν ειρηνικά κτίρια και χώρους με στόχο να ασκήσουν πιέσεις στην Κυβέρνηση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Τελευταίο θύμα των επεισοδίων κατά τις διαδηλώσεις

ήταν ένας υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος σκοτώθηκε από πυροβολισμό στην περιφέρεια Μέριδα των Άνδεων στο πλαίσιο μιας διαδήλωσης υπέρ της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Ακόμα ένα άτομο τραυματίστηκε από πυρά και αφέθηκε «μεταξύ ζωής και θανάτου», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο περιφερειακός αντιπρόσωπος.

Οδομαχίες ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας οπλισμένων με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα και διαδηλωτές με μολότοφ και πέτρες, όπως επίσης και δολοφονίες με πολιτικά κίνητρα έχουν γίνει σχεδόν καθημερινά στη Βενεζουέλα.

Η Κυβέρνηση του Maduro κατηγορεί την Αντιπολίτευση για την προετοιμασία βίαιου πραξικοπήματος με τη βοήθεια των ΗΠΑ, ενώ απ’ την πλευρά της η Αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση και κατηγορεί τον Maduro ως δικτάτορα, ο οποίος καταπιέζει τις ειρηνικές διαδηλώσεις.

Αυτό το μήνα έχουν συλληφθεί περισσότερα από 1.400 άτομα σε διαδηλώσεις και οι 636 απ’ αυτούς είναι ακόμα υπό κράτηση.

The post Βενεζουέλα: Τέταρτη εβδομάδα διαδηλώσεων με αύξηση του απολογισμού των θυμάτων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα