Σουηδία: Συνελήφθη ύποπτος για δολοφονική ενέργεια

09:25 8/4/2017 - Πηγή: iPop

Για την επίθεση που έγινε στη Σουηδία, στο κέντρο της Στοκχόλμης, όπου ένα κλεμμένο φορτηγό έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πεζούς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 4 άτομα και να τραυματιστούν ακόμα 15, συνελήφθησαν δύο άτομα, ο ένας εκ οποίων είναι ύποπτος για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο άντρας κρατείται στην Σουηδία με τον «ύψιστο βαθμό υποψίας» τέλεσης τρομοκρατικού εγκλήματος επειδή από ό, τι φαίνεται μέχρι στιγμής εμπλέκεται στην επίθεση στην Στοκχόλμη σύμφωνα με τις σουηδικές εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άνδρας φέρεται

να ήταν εκείνος ο οποίος οδηγούσε το φορτηγό.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε πολυσύχναστο πεζόδρομο της σουηδικής πρωτεύουσας όπου το φορτηγό, αφού έπεσε πάνω στο πλήθος, τράκαρε πάνω σε πολυκατάστημα. Απ’ την επίθεση σκοτώθηκαν 4 άτομα, όπως έγινε γνωστό επισήμως απ΄τις Αρχές, και τραυματίστηκαν 15.

Το σουηδικό νομικό σύστημα έχει αρκετές διαβαθμίσεις σχετικά με τους βαθμούς υποψίας για την τέλεση αδικημάτων.

Σύμφωνα με την Carin Rosander, εκπρόσωπο του εισαγγελικού γραφείου της Στοκχόλμης, ένα άτομο συνελήφθη με την υποψία τέλεσης τρομοκρατικού εγκλήματος μέσω δολοφονίας.

Ο ύποπτος συνελήφθη την Παρασκευή, στην μικρή πόλη Marsta στα βόρεια της Στοκχόλμης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η εφημερίδα Aftonbladet, πρόκειται για έναν 39χρονο Ουζμπέκο υπήκοο που ζει στη Σουηδία, ο οποίος υποψιάζεται ότι είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους και ότι είχε αναρτήσει δημοσιεύματα στο facebook με προπαγανδιστικό υλικό της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τους φίλους του ο ύποπτος δεν δείχνει ενδιαφέρον στην πολιτική και την θρησκεία και τον ενδιέφερε μόνο πώς θα αποκτήσει χρήματα για την οικογένειά του.

Δεύτερη σύλληψη

Ταυτόχρονα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια αστυνομική έρευνα, οι σουηδικές αρχές συνέλαβαν και δεύτερο άνδρα που φέρεται να είναι εμπλέκόμενος στην επίθεση στο προάστιο Houltsa στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης. Ο συλληφθείς συνδέεται με τον πρώτο ύποπτο.

Παρόλο που η αστυνομία έφτασε στο σημείο της επίθεσης αμέσως, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Έπειτα, ακολούθησε η σύλληψη του υπόπτου στην Marsta όπου οι αρχές δήλωσαν ότι «ταιριάζει ακριβώς» στο προφίλ του άντρα την φωτογραφία του οποίου είχαν δώσει στη δημοσιότητα νωρίτερα. Ανέφεραν όμως ότι αν και βρισκόταν στην περιοχή της επίθεσης, δεν πιστεύουν οι πρόκειται για τον οδηγό του φορτηγού.

Εκτός από τον 39χρονο ο οποίος είναι υπό κράτηση, δύο ακόμα άτομα βοηθούν στην έρευνα της αστυνομίας.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ανακρίνουμε δύο άτομα αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ύποπτοι» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

The post Σουηδία: Συνελήφθη ύποπτος για δολοφονική ενέργεια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα