Αχτσιόγλου: Η συμφωνία περιλαμβάνει και θετικά μέτρα | «Δίνει λύση στα κύρια ζητήματα»

20:48 7/4/2017 - Πηγή: iPop
| Δίνει

Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας της Μάλτας η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε δηλώσεις της το βράδυ της Παρασκευής, στον απόηχο των αποφάσεων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της άτυπης συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στη Μάλτα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Υπουργός μίλησε για μια συμφωνία η οποία δίνει λύση στα κύρια ζητήματα και έχει «θετικά και αρνητικά στοιχεία».

Η ίδια επανέλαβε τη θέση της Κυβέρνησης ότι τα μέτρα και

τα αντίμετρα θα ψηφιστούν ταυτόχρονα στη Βουλή.

Η κα Αχτσιόγλου παράλληλα υποστήριξε πως«καταφέραμε να σταματήσουμε την περαιτέρω απορρύθμιση του θεσμικού πλαισίου στα εργασιακά», ενώ έδωσε τη διαβεβαίωσή της ότι δεν θ’ αλλάξει το όριο των ομαδικών απολύσεων, γνωστοποιώντας πως το Ταμείο ζητούσε τον διπλασιασμό του ορίου.

«Δεν θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που απαγορεύει το λοκ άουτ, ενώ θα υπάρξουν περιορισμένες αλλαγές στα συνδικαλιστικά προνόμια», τόνισε η Υπουργός.

Η ίδια επέμεινε ότι αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θα επανέλθει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Τέλος, η κα Αχτσιόγλου μιλώντας για την παρέμβαση ύψους 1% του ΑΕΠ στις συντάξεις, σημείωσε πως θα γίνει το 2019 και θα αφορά περικοπή στις προσωπικές διαφορές, ενώ έκανε λόγο για θετικά μέτρα στήριξης οικογένειας και νέων.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Αχτσιόγλου: Η συμφωνία περιλαμβάνει και θετικά μέτρα | «Δίνει λύση στα κύρια ζητήματα» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα