Ο τρόμος σκέπασε ξανά στην Ευρώπη | Νεκροί και τραυματίες στην «καρδιά» της Στοκχόλμης

21:08 7/4/2017 - Πηγή: iPop

Ο τρόμος σκέπασε ξανά στην Ευρώπη | Νεκροίκαθώς σήμερα, Παρασκευή, μια ακόμα επίθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας σημειώθηκε σε ευρωπαϊκή χώρα. Η επίθεση έγινε στη Σουηδία, στην «καρδιά» της Στοκχόλμης, όταν ένα κλεμμένο φορτηγό έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πεζούς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν ακόμα οκτώ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε πολυσύχναστο πεζόδρομο της σουηδικής πρωτεύουσας. Το φορτηγό, αφού έπεσε πάνω στο πλήθος, τράκαρε πάνω σε πολυκατάστημα. Απ’ την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρία άτομα, ενώ

υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για πέντε νεκρούς.

Ο δράστης φέρεται να διαφεύγει της σύλληψης, ενώ οι Αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός άνδρας, ο οποίος φέρεται να είναι ο βασικός ύποπτος.

Swedish police release image of man wanted in connection to truck attack https://t.co/i9AAeUf8N9 pic.twitter.com/7V764Di9kX

— RT (@RT_com) April 7, 2017

Οι Αρχές Ασφαλείας, όπως επίσης και ο Σουηδός Πρωθυπουργός, δήλωσαν πως το συμβάν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό, χωρίς φυσικά να υπάρχουν ακόμα αποδείξεις για τα κίνητρα της επίθεσης.

Η Αστυνομία ανακοίνωση πως έχουν προσαχθεί κι ανακρίνονται δύο άτομα.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας δήλωσε κατά την ενημέρωση του Τύπου ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασφαλείας της χώρας μίλησε για «νεκρούς και πολλούς τραυματίες» και τόνισε πως αναζητούνται «αυτός ή αυτοί που βρίσκονται πίσω από την επίθεση».

Ο ίδιος δήλωσε πως οι Αρχές περίμεναν μια τέτοια επίθεση: «Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχα με κάνει άσκηση με ανάλογο σενάριο. Πλέον επικεντρώνουμε το έργο μας στη συγκέντρωση πληροφοριών ώστε να διαπιστώσουμε ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση».

#BREAKING: Swedish police say a truck has driven into crowds injuring people on a main shopping street in central #Stockholm pic.twitter.com/n0WRvHEIlz

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) April 7, 2017

Σημειώνεται πως οι κάτοικοι παροτρύνονται από τις Αρχές να παραμένουν μακριά από το κέντρο της Στοκχόλμης, ενώ πολλοί πολίτες έχουν δηλώσει πως είναι διατεθειμένοι να φιλοξενήσουν όσους δεν μπορούν να μεταβούν στα σπίτια τους διότι μεγάλο μέρος του μετρό και του σιδηροδρομικού δικτύου έχουν κλείσει.

Διαβάστε ακόμα:

Φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς σε δρόμο της Στοκχόλμης -3 νεκροί και αρκετοί τραυματίες (Photos- Videos)

Photo: Anders Wiklund TT News Agency via AP

The post Ο τρόμος σκέπασε ξανά στην Ευρώπη | Νεκροί και τραυματίες στην «καρδιά» της Στοκχόλμης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα