Σε τεταμένο κλίμα οι σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας | Το Πεντάγωνο εξετάζει πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στην επίθεση με χημικά

20:22 7/4/2017 - Πηγή: iPop

ΑνεβαίνουνΗΠΑ- Ρωσίας | οι τόνοι ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, μετά την πυραυλική επίθεση εναντίον θέσεων του συριακού στρατού, κίνηση την οποία καταδίκασε το Κρεμλίνο. Όπως έγινε γνωστό από ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, το Πεντάγωνο εξετάζει πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στην επίθεση με χημικά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Associated Press,

οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως η Ρωσία δεν έχει καταφέρει τον έλεγχο της χρήσης χημικών όπλων απ’ την Κυβέρνηση.

Λίγο νωρίτερα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν δηλώσει πως η Ρωσία είπε «ναι» στο να διατηρηθεί ανοιχτή η γραμμή επικοινωνίας προκειμένου να αποτραπούν αεροπορικά επεισόδια στη Ρωσία.

Οι εν λόγω διακηρύξεις βεβαίως είναι αντίθετες με όσα υποστηρίζει η Ρωσία, η οποία δήλωσε πως έχει διακόψει τις συνομιλίες με την αμερικανική πλευρά μετά την πυραυλική επίθεση στη Συρία.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, ωστόσο, υποστήριξαν ότι απ’ το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στις δύο χώρες. «Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν».

Στο μεταξύ, συνεδριάζει σε έντονους τόνους εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στον απόηχο των βομβαρδισμών στρατιωτικής βάσης της Συρίας απ’ την Αμερική.

Νωρίτερα, η επίσημη εκπρόσωπος του Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν τη συνέχιση του διαλόγου με τη Ρωσία σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Photo: © AFP 2016/ ALEXANDER NEMENOVl

The post Σε τεταμένο κλίμα οι σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας | Το Πεντάγωνο εξετάζει πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στην επίθεση με χημικά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα